logo-t

 • Haustor snima ‘Treći svijet Dub 2022’.

  Haustor snima ‘Treći svijet Dub 2022’.

 • R.I.P. Nazamba

  R.I.P. Nazamba

 • Meta and The Cornerstones dolazi na Roots Revival Reggae Festival

  Meta and The Cornerstones dolazi na Roots Revival Reggae Festival

 • RootsInSession Music pod svojim okriljem predstavlja novi singl „We Are Ready“ producenta Elidana i Bude iz Elvis Jacksona

  RootsInSession Music pod svojim okriljem predstavlja novi singl „We Are Ready“ producenta Elidana i Bude iz Elvis Jacksona

 • Havana Meets Kingston Part 2 - treba vam ljetni soundtrack?

  Havana Meets Kingston Part 2 - treba vam ljetni soundtrack?

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
18. Lipanj 2022

20 godina Seasplasha: sakupljanje fotografija i video materijala za grupnu izložbu

Javni poziv
Seasplash festival ove godine ulazi u svoje treće desetljeće. Uspomena je mnogo, a osjećaja previše. Međutim, zajedno s vama ekipa festivala se želi prisjetiti svih onih trenutaka u kojima ste plesali, smijali se i stvarali sjećanja.

Drugim riječima, ovime upućujemo javni poziv za prikupljanje amaterskih, pa i profesionalnih fotografija i video uradaka koji obuhvaćaju 20 godina rada na najstarijem bassnom okupljanju. Namjera je jednostavna, vi nam šaljete svoje radove, a festival će u suradnji s kustosicom izložbe Tenom Starčević izabrati one najbolje od pristiglih, te će vas i nagraditi za vaš trud s festivalskom, vikend, i dnevnom kartom.

Izložba je zamišljena kao putujuća karavana u tri grada: Zagrebu, u kojem se Seasplash festival tokom godine priprema, Puli kao gradu kao kolijevci i dugogodišnjem domu, te Šibeniku kao sadašnjem trenutku.

Ujedno najavljujemo da će se prva ruta karavane odviti od 5. do 18. srpnja u klubu Azimut u Šibeniku, u kojem će biti izloženi vaši fotografski i video radovi, uz plakate svih edicija. Također, jedan su zid namijenili zapisivanju poruka, misli i osvrta na sve ono što vama kao posjetiteljima znači Seasplash festival.

Ovakav interaktivan koncept će uz vaše sudjelovanje proizvesti zanimljiv osvrt na dosadašnje festivalsko iskustvo, te će isto tako približiti festivalska iskustva nekim novim generacijama koje će tek stvoriti vlastite uspomene na Seasplash festival.

Da biste sudjelovali u izložbi potebno je slijedeće:
– poslati slike/video materijale na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz ime i prezime autora/ica i godinu nastanka

Javni poziv otvoren je sve do 27.6., a popis odabranih radova i nagrađenih autora/ica objavit će 1. 7. 2022.

I naravno, vidimo se na proslavi velikog jubileja: 20. Seasplash festival, 14.-17. srpnja 2022., na Martinskoj u Šibeniku.
Tekst:  

Recenzije

Clinton Fearon - “Breaking News” - roots muzika je sve više potrebna ovom svijetu
Groundation - "One Rock" - izdanje koje odiše velikim poštovanjem prema roots zvuku
Haris Pilton meets Greg Even - “Ting A Ling Riddim” - nepretenciozan album koji s lakoćom ulazi u uho
Horace Andy - "Midnight Rocker" - album za sva vremena
Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"