logo-t

  • Dub FX:

    Dub FX: "San svakog glazbenika je biti uspješan"

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

Vijesti
18. Siječanj 2024

Dub Pistols dolazi u Vintage Industrial Bar

Alter brit dub elektroničari Dub Pistols stižu u Zagreb u srijedu 8. svibnja
Srijeda 8.5.2024. Dub Pistols @VIB
Vrata 20:00 | Koncert 21:15
Ulaznice: uskoro

Energični sastav predvodi Barry Ashworth, a zvuk benda Dub Pistols je kombinacija više muzičkih žanrova, kao što su alternative, rock, drum’n’bass, electronica, te hip hop, ska i dub. Ova koncertna atrakcija u Vintage Industrial Bar stiže na krilima prošlogodišnjeg albuma “Frontline”.

“Ja nas nazivam najuspješnijim neuspješnim bendom svih vremena, kao i najvrijednijim lijenim gadovima na svijetu. Ponekada ne mogu da vjerujem da smo dogurali dovde, ali smo preživjeli i ide nam bolje nego ikada. Znate kako kažu, ako radite nešto što volite, zapravo nikada u svom životu nećete raditi niti jedan dan”, Ashworth.

U karijeri dugoj 27 godina, Dub Pistols su surađivali sa velikim imenima, od The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, pa do Madnessa i Gregorya Isaacsa, a nastupali su na brojnim festivalima, među kojima se nalaze Bestival, Beat-Herder i nadaleko poznati Glastonbury. Njihova muzika našla je mjesto u brojnim video igrama, ali i u dokumentacu o najpoznatijem grafiti umjetniku Banksyju.

Diskografija:
Point Blank (1998)
Six Million Ways to Live (2001/2005)
Speakers and Tweeters (2007)
Rum & Coke (2009)
Re-Hash (2011)
Worshipping the Dollar (2012)
Return of the Pistoleros (2015)
Crazy Diamonds (2017)
Addict (2020) - UK #70
Frontline (2023)

https://www.facebook.com/dub.pistols
https://www.instagram.com/dubpistol
https://dubpistolsmusic.co.uk/
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena