logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
22. Travanj 2024

Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

R.I.P. Tony Tuff 
Reggae/dancehall pjevač Tony Tuff, možda najpoznatiji po pjesmi "Girl I’ve Got To Get You", preminuo je u subotu 20. travnja u 69. godini života.

Njegova smrt potvrđena je u kratkom priopćenju objavljenom na njegovoj službenoj Facebook stranici

Nije naveden uzrok smrti, ali u zasebnom priopćenju njegova kćer Keina Sykes odala je počast svom ocu, rekavši: "Njegovo naslijeđe u glazbi uvijek će biti zapamćeno, a njegova prisutnost će nam jako nedostajati. Vaše misli, molitve i podrška tijekom ovog teškog vremena značile su puno meni i našoj obitelji. Molim vas da nas imate na umu dok prolazimo kroz ovo razdoblje tuge i gubitka. Hvala vam na razumijevanju i ljubavi."

Tuff, čije je pravo ime bilo Winston Anthony Morris, započeo je glazbenu karijeru 1969. kao član The African Brothers zajedno s Lincolnom "Sugar" Minottom i Derrickom "Bubbles" Howardom. Kada su se The African Brothers razišli sredinom 1970-ih, Howard se posvetio produkciji dok su Minott i Tuff krenuli u solo karijere.

Prvi samostalni album Tony Tuffa bio je "Tony Tuff Meets Errol Schorder" 1978. godine, zajedničko izdanje s Errolom Scorcherom čije je ime pogrešno napisano u naslovu albuma.

Sljedeće desetljeće Tony Tuff je surađivao s utjecajnim reggae producentima poput Yabby Youa koji je producirao album "Tony Tuff" 1980. godine, i Henryja "Junjo" Lawesa, koji je producirao album "Come Fe Mash It" (1983.), s pjesmama "Mix Me Down" i "Water Pumpee".

Iako je njegova aktivnost usporila tijekom 1990-ih Tony Tuff postigao je svoj najveći hit 1990. godine s pjesmom "Girl I’ve Got To Get You". Snimljena na producentovu Donovan Germainovu obradu riddima Studio One "A Love I Can Feel", pjesma također poznata kao "The First Time I Met You" i "Got To Get You", postala je stalni dio reggae scene uz druge pjesme na istom riddimu kao što su "Tempted To Touch" Beres Hammonda, "Love Me Haffi Get" Cuttyja Ranksa i Beresa Hammonda te "Fresh Vegetable" Tonyja Rebbela.

U novom tisućljeću Tony Tuff je izdao nekoliko novih samostalnih albuma, uključujući "Hit and Run" (2001.) i "How Long" (2006.), zajedno s pratećim dub albumom "How Long Dub" (2009.) koji je ujedno remiksiran od strane Jah Shake.

Tijekom ovog razdoblja došlo je i do ponovnog susreta s njegovim bivšim kolegom iz benda The African Brothers, Sugar Minottom za album "Mysterious Nature" iz 2004. godine. Među drugim popularnim pjesmama Tonyja Tuffa su "Love Light Shining", "Deliver Me", "Sticky Wicket" i "Next Door Neighbour".
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice