logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Vijesti
28. Travanj 2011

Seasplash konferencija za novinare 2011.

U srijedu u zagrebačkom Kinu Europa održana je konferencija za novinare za Seasplash festival, koji i ove godine sigurno korača prema još jednoj tituli atraktivnijih festivala na našoj obali. Na pressici su sudjelovali Vedran Meniga, organizator festivala, Ida Prester, vjerna festivalska gošća i Mirela Priselac Remi, predstavnica Elementala, jednog od headlinera domaćih izvođača na ovogodišnjem festivalu.

Svi ljubitelji ovog festivalskog dragulja znaju da se Seasplash održava trećeg vikenda u mjesecu srpnju (preciznije 21.-24.7.2011.). Ono s čim se diči Seasplash je da je uspio preživjeti bez velikih sponzorskih ugovora, te da je ovo festival koji živi 24 sata na dan. Novitet na ovogodišnjem festivalu su Seasplash boat- JAHta (vozi petak i subotu od 17-22 sata), brod koji će vas provozati po moru i pristati na jednoj od najatraktivnijih plaža u pulskom arhipelagu , a za one koji su željni malo mirnijeg festivalskog života pripremljen je Chillsplash stage, na kojem ćete se moći opustiti uz laganiju glazbu, te se osvježiti bezalkoholnim koktelima i potražiti doručak svakog jutra. Također su pripremljene i dodatne mogućnosti smještaja, što ćete sve moći provjeriti na službenoj stranici festivala.

Što se tiče izvođača, ni oni neće razočarati, zasad su potvrđena vrlo respektabilna imena svjetske i europske scene:

Perfect Giddimani (direktno s Jamajke, jedan od trenutnih reggae superzvijezda, u pratnji austrijskog benda House Of Riddim, renomirani back up sastav koji je dosad pratio mnoge reggae/dancehall velikane), Kaly Live Dub (uz prošlogodišnje goste High Tone jedan od najprogresivnijih francuskih i europskih dub bendova uopće), Channel One Sound System, Shades Of Black/Paul Fox & Jonah Dan, Radikal Guru (bastioni engleske, poljske, tj. europske dub & sound system kulture), prve dame engleskog drum'n'bass-a, odnosno škotskog dubstep/ragga/grime-a Jenna G i Soom T, Submotion Orchestra (jedan od najperspektivnijih dub/dubstep/trip-hop bendova), SlumDogz (sve popularniji engleski dubstep/drumstep dvojac sa Circus rec.),..., a Seasplash festival je posebno ponosan što između ostalih, nakon 8 godina održavanja, ima mogućnost ugostiti plejadu domaćih i regionalnih izvođača, na sceni koja se razvija i rapidno raste, od već scenski dokazanih (Elemental, Ajs Nigrutin & Timbe,...), do novih imena čije vrijeme tek nadolazi (Chakka & Popay feat. I-Tall Riddim Band, Balkan's HI FI, Waitapu, Dubble, Digitron Soundsystem...), kao i čitav niz inozemnih i domaćih live act, sound system i DJ nastupa.

A ulaznice za festival su krenuli u prodaju već prvog travnja, a cijene ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i ostalih republika ex-yu u pretprodaji su vrlo pristupačne:

festivalske
1.04.-1.05. = 210,00 kn
1.05.-1.06. = 240,00 kn
1.06.-1.07. = 270,00 kn
1.07.-21.07. = 300,00 kn


jednodnevne
1.06.-21.07. = 100,00 kn


Na ulazu festivala:
festivalska 330,00 kn
jednodnevna 120,00 kn


Nedjelja, 24.07. @ Seasplash Summer Club, Fort Punta Christo, Štinjan: samo na ulazu - 70,00 kn

Ulaznice za 9. Seasplash festival u pretprodaji pronađite u poslovnicama Ticket Pro-a ili online www.ticketpro.hr

Što nas još očekuje i čime će nas još Seasplash tim iznenaditi, željno ćemo iščekivati narednih mjeseci...Jedno je sigurno, Seasplash će dati sve od sebe da zadovolji ljubitelje svih glazbenih stilova koje ovaj festival njeguje već devetu godinu. Pet različitih pozornica u četiri dana...što više reći osim long live Seasplash!

 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice