logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
2. Svibanj 2017

Ganski duo Mabiisi u KSET-u

Afrička večer /w Mabiisi u KSET-u
U sklopu svoje europske turneje u Hrvatsku po prvi puta stiže Mabiisi – sastav koji donosi afričke ritmove ravno u srce Zagreba! Mabiisi će se hrvatskoj publici premijerno predstaviti u KSET-u u ponedjeljak, 15. svibnja, u postavu koji čine priznati Burkinabe MC Art Melody i Steve Atambire, jedan od najutjecajnijih kologo glazbenika iz Gane.

Mabiisi znači „braća s istom majkom“ na dvama jezicima – jeziku Frafra sa sjevera Gane i na jeziku Mooré kojim govori narod Mossi iz Burkine Faso. Taj pojam proizlazi iz želje ArtMelodyja za ponovnim spajanjem sa svojim glazbenim korijenima, željom da se vrati u vrijeme kada je kao dječak s majkom pjevao na poljima i njegov je glas ohrabrivao farmere. Taj je dječak sada iskusni međunarodni umjetnik, kojeg se smatra jednim od najznačajnijih glasova afričkog hip hopa. Jednako je tako i Steve Atambire postigao veliki uspjeh kod kuće na sjeveru Gane, kao i na cesti kao dio inovativnog afro/gypsy benda Wanlova the Kubolora. Tijekom njihovog je prvog susreta bilo kristalno jasno da im se glazbeni svjetovi križaju na više mjesta - oba su umjetnika duboko ukorijenjena u svoje kulture i nastupali su te imali suradnje po cijelom svijetu. Obojica imaju nagon pomicati granice svojih glazbenih svjetova te potrebu širiti svoju poruku što je moguće široj publici.
Dodatna slika 1

Glazba Mabiisija jednom je riječju, poput većine glazbe od Ouagadougoua do Bolgatanga, iz lika ljudima da se skupe i uživaju. Njihov istoimeni album snimljen je u studiju Last Chance u Accri, od prosinca 2014. do veljače 2015. i sadrži deset pjesama inspiriranih tradicionalnim pjesmama naroda Mossi izBurkine Faso i naroda Frarfa iz sjeverne Gane. Album je namjerno neuglađen i s minimalnom dozom dotjerivanja jer nastoji spojiti grubostklasičnog hip hopa i kologo glazbe koju će svi željni autentične afričke glazbe i odličnog plesa imati priliku čuti upravo 15. svibnja u KSET-u.

Cijena ulaznica iznosi 25 kuna i moguće ju je nabaviti na dan koncerta na ulazu u KSET-u. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).
Tekst:   KSET

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena