logo-t

  • Thievery Corporation zanjihali Pulu

    Thievery Corporation zanjihali Pulu

  • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

    Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

    Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
16. Svibanj 2024

Dr. Obi meets Roo T i Sistah Tena na otvaranju Zion Boška sezone

Zion Boška season opening
U subotu 25. svibnja počinje peta sezona ovog jedinstvenog mjesta za izlazak i slijedi puno novih avantura kao i još jedan festival svjetske klase, Zion Boška. Zato nema druge nego otvoriti sezonu u stilu pa su pozvali majstore zanata hrvatske dub scene Dr. Obi u pratnji Roo T i Sistah Tena. Puno vlastite produkcije i live dub mix uz dva vokala su odličan recept za vrhunsko dub iskustvo. U sklopu otvaranja sezone i zagrijavanja za festival, imamo i treći povod za slavlje, a to je peta obljetnica emisije Worries in the Dance. Specijalni set u to ime odvrtiti će njihov pokretač Ras Padsystema.

Dolazi još i dugogodišnji selektor Brada Selecta i domaćin Vibration Addict sound system.

U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Amplifyah Crew / Dr.Obi, Roo T & Sistah Tena inna live dub mix

Dr. Obi
Od 2005 godine aktivno radi kao selector/DJ, audio inženjer, producent i profesor. Osnivač i suosnivač dub/reggae projekata kao  što su Jahstice Sound, Digitron Sound System, Bamwise i Amplifyah Music. Godine 2017.  Anja G i Dr.Obi započeli su u glazbenu suradnju koja obuhvaća live nastupe i vlastitu produkciju. Početkom 2018. pokreću nezavisnu etiketu Amplifyah Music koja služi kao platforma za dub reggae artiste iz regije. Kao producent i mix inženjer suraduje s lokalnim i međunarodnim izvođacima kao što su: Anja G, Sistah Tena, Queen Omega, Dubble, Mexican Stepper, Pablo Raster, One Dread, Roo T, Jah Free, Zion Train ...

Od 2019. pa do 2023. podpisuje 11 vinilnih izdanja, kroz taj period bio je nominiran za razne nagrade na domaćoj i stranoj sceni. Godine 2023  suosniva projek Anja G, Sistah Tena & Roo T meets Dr.Obi inna live dub mix, s kojim i osvajaju nagradu Ambasador za Dub Reggae projekt 2023. godine. Od 2011. godine predaje na radionicama audio Inženjeringa gdje prenosi stečeno znanje s raznih festivala, događanja i klubova. Na jesen 2023 godine u suradnji s Prvom gimnazijom iz Zagreba pokreće po prvi put u Hrvatskoj edukacije audio Inženjeringa kao van nastavnu aktivnost srednjoj školi.

Roo T

Roo T je mlada vokalistica koja svoje muzičko putovanje započinje u glazbenoj školi gdje uči svirati flautu. Pod utjecajem raznih žanrova razvija ljubav prema mnogim drugim instrumentima, ali i pjevanju. Njen glas se prvi put pojavljuje na sound systemu 2019. godine, te nakon mnogih lokalnih nastupa u Medici i Mastersu, Roo T sudjeluje na festivalima kao što su Seasplash festival, Escape the City i Roots in The Woods uz Digitron, Mexican Steppera, Roots Daughters i druge. U 2023. godini zajedno sa Sistah Tenom pridržuje se Dr.obiju i Anji G i tako čine novonastali live act na sceni.

Sistah Tena
Sistah Tena jedna je od tri pjevačice (TNT vocal force) zagrebačkog reggae / dub / dancehall banda One Dread. Cijeli život se bavi muzikom, a od 2012. aktivno nastupa s bendom One Dread. Nakon nekoliko godina pridružuje se pionrima reggae glazbe u domaćem kontekstu – bendu Brain Holidays s kojima je snimila album (System error, 2017). Njezina je strast i ljubav prema reggae i dub glazbi počela prije petnaestak godina kada je otkrila bendove poput Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, te MC legende kao šro su Sista Nancy i Lady G. Nastupala je na mnogim festivalima u regiji (Seasplash Festival, OverJam Festival, The Outlook Festival, Reunited Festival, Hoomstock, etc.). Također je snimila nekoliko izdanja za Amplifyah Music te je snimila pjesmu Liberation za prvi hrvatski riddim EP “Bun Dem'' zajedno s Queen Omegom i Anjom G. U 2023. godini je objavljen autorski album “Rewind, Play, Repeat” benda One Dread na kojem je sudjelovala kao pjevačica te autorica glazbe i tekstova. Album je objavljen na vinilu, CD-u i kazeti.
Tekst:  

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio