logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
20. Rujan 2016

Objavljena satnica za Good Vibrations

Objavljena satnica za otvorenje pete sezone Good Vibrationsa 
Rock program Good Vibrations ovu će srijedu ući u svoju petu sezonu, a čast da ju otvore pripala je zagrebačkim bendovima Antenat i Genetic Plant. Neizostavni DJ Kneža za ovu je priliku priredio slušaonicu „SKA-P vs Reel Big Fish“ uz pokoji ska hit koji će sve prisutne natjerati na ples i dobro raspoloženje. Karte po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a ako ih ostane zbog velikog interesa na dan će koštati 50 kuna.

SATNICA:
20:30 Početak
21:20 Genetic Plant
22:15 Antenat
00:00 DJ Kneža

Good Vibrations, program koji je premijerno predstavljen u listopadu 2012.,do sada je doživio 118 zagrebačkih izdanja, a tom je prilikom zasviralo preko 250 što domaćih, što stranih bendova. Imao je i svoja međunarodna izdanja u Švedskoj (Göteborg i Värnamo) i Engleskoj (London) gdje je osim samog programa predstavljena i hrvatska alternativna scena. U veljači 2014. sa švedskom agencijom Studiefrämjandet započeta je razmjena bendova, a u tom je razdoblju Hrvatsku odnosno Švedsku posjetilo preko 60 bendova uz pomoć partnera kao što su INmusic, ZCUK Regenerator i drugi. Osim koncerata u sklopu programa održane su i tri panel diskusije s tematikom vezanom za glazbenu industriju, kao i brojne slušaonice, open micovi itd. U petoj sezoni program će se održavati svaku drugu srijedu, počevši od 21. rujna kada će nastupiti već spomenuti Antenat i Genetic Plant.

Antenat je, nakon dva uspješna albuma, "Subing" (2006.) i "Karavana" (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, predstavio u ožujku 2013. godine svoj novi i još uvijek aktualni album „Izlet“. Njime je napravio izlet u novi zvuk, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live-svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić. Album je zavrijedio odlične kritike, a vrlo uspješna promotivna turneja tijekom prve polovice 2013. godine obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon promotivne turneje Antenat je paralelno uz rad na novom materijalu odsvirao niz nezaboravnih koncerata među kojima je onaj u Vintage Industrial Baru prije nepune dvije godine posebno ostao u sjećanju zagrebačkoj publici.

Genetic Plant je dub/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala poteškoća u svrstavanju te muzike pod određeni žanr (a što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). U skorije vrijeme očekuje se završetak snimanja prvog albuma, a kako će to sve skupa otprilike zvučati provjerite ovom prilikom u Vintageu!

Tekst:   Good Vibrations

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena