logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
19. Rujan 2016

Waitapu, Genetic Plant i Mefa stižu u Požegu

Gigfest– vikend koncerti u Požegi 

Gigfest je zamišljen kao vikend festival manjih klupskih koncerata, žanrovski odvojenih s ciljem zadovoljavanja poklonika različitih glazbenih pravaca. Organizator koncerata je požeška udruga KAMP koja se više od 15 godina bavi uspješnom organizacijom metal, punk i rock koncerata i festivala u Požegi, ali i šire. Rad udruge podržava i Ministarstvo Kulture RH ali i TZ Grada Požege, kao i drugi manji sponzori i suradnici ali i vjerni posjetitelji koji će svojim donacijama na ulazu pomoći u pokrivanju troškova organizacije. Gigfest koncerti će se održati 14. i 15. listopada 2016. godine u požeškom Tom Klubu gdje će prva noć biti posvećena žestokim death thrash metal bendovima dok će druga noć biti popraćena smirenijim dub reggae post rock notama. U petak 14. listopada gostuju Narednik Lobanja i Vod Smrti iz Zagreba, Flesh iz Zagreba i Bezdan iz Čakovca, a u subotu 15. listopada gostuju Genetic Plant iz Zagreba, Waitapu iz Čakovca, Ribe iz Našica, te DJ Mefa iz Valpova.

Chilla noć, 15. listopada 2016. (subota) • 21:00 sat • ULAZ: donacija
Genetic Plant (Zagreb)
Genetic Plant je dub/reggae/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala problem svrstavanja te muzike pod određeni žanr (što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). Bend je trenutno u završnoj fazi snimanja prvog albuma, a do izlaska navedenog možete ih uživo vidjeti i čuti u lokalnim klubovima te na glazbenim festivalima.
www.facebook.com/GeneticPlant
https://soundcloud.com/user-377723703/sets/genetic-plant

Waitapu (Čakovec)
Waitapu dolazi iz Čakovca, bend je ime nadjenuo prema romanu antifašističkog borca Jože Horvata s kojim na glazbenom planu dijele ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi. Prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog underground zvuka, iskustvo stečeno kroz hardcore i stoner ritmove, odlučili su proširiti i istražiti nova prostranstva zvuka... Iza njih su nastupi na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub festivalima, gostovanja u Berlinu, Francuskoj, Austriji, Sloveniji, te u mnogobrojnim domaćim klubovima. Album Bassonic lodge (EP) objavljen je za francuski label Fresh Poulp records, a pojavili su se na internacionalnoj Dub Tentacles kompilaciji i na dvostrukom albumu Seasplash ritam (PDV records). Očeličeni i iskusni odvažno plove oceanima dubokog masnog bassa, gitarskih riffova, ritmova i wobblova kroz zapjenjene psihodelične valove. Morske struje vuku te na dno i izbacuju u nebo vulkanskim erupcijama stvarajući novo mitsko otočje – Waitapu, na kojem se možeš odmoriti, zaplesati i krenuti dalje.
www.facebook.com/waitapu.bassonic/
www.youtube.com/watch?v=XgP1TL65z4g

Ribe (Našice)
VIS Ribe je teško glazbeno okarektizirati, eksperimantiraju s post rockom, punkom i sličnim pravcima. Osnovani su 2005. godine u Našicama. Pokretačka snaga i osovina benda je Josip Uremović - Vrema. Kroz Ribe su prodefilirale mnoge legende našičkog rock-heavy podzemlja - između ostalih i Mario Anđel - Anđel, Tomo Đurić - Rale, Ivan Galijot - Splićo, Josip Zupčić - Čole, a u trenutnoj postavi su, uz Vremu, Ivan Gelenčir - Gelas i Siniša Lolić - Lale. Prvi album Šegre u Spin su izdali godine 2007.
www.youtube.com/watch?v=TllcCc9926w

DJ Mefa 
Mefa dolazi iz slavonskog gradića Valpova, jedan je od osnivača udruge Revolution u Valpovu i kolektiva Revolt dj*s-a, kolekcionar ploča i diskova koje je pronalazi kopajući po kutijama Kingston shopa u Zagrebu i raznih second hand shopova, pokrenuo je glazbeni program Prtenjak Za Zion, na kojem se vrtio dub reggae ragga jungle zvuk koji je radio u sklopu Revolt dj*s kolektiva. Godine 2011. u suradnji s nekoliko dub reggae entuzijasta koji dolaze iz različitih dijelova Slavonije pokrenuo kolektiv Slavonija Vibes Syndicate koji je orijentiran na dub reggae zvuk u želji za širenjem dub reggae zvuka po Slavoniji a i šire. Aktivno sudjeluje u programu Reggae Utorak u Mastersu. Sudjelovao na raznim festivalima kao što su Seasplash (Pula), Fuzija (Valpovo), SAFT (Osijek), Surduk festival (Zmajevac), HANNA HANNA fest (Komarno, Slovačka), Dirty Old Festival (Velika), Na Livadi (Crikvenica), Noon Festival (Jeruzalem, Izrael), Balkan Haifa Transit (Haifa, Izrael), Castle Beat fest (Valpovo), Street Culture skate contest i A.R.L.A festival (Đakovo), Lost Theory (Deringaj), Reggaeneracija (B. Monoštor, SRB). Vrti selekciju dub, reggae, rub-a, dub, ragga, jungle iz svoje kutije ploča i diskova.
www.facebook.com/djsrevolt/
https://soundcloud.com/mefa

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena