logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
10. Listopad 2016

10 godina Sandokan HIFI-a

Veliko slavlje u Medici
Tri različita sound system crewa puštaju u Unity sessionu, svaki na vlastitom Control Toweru, ali svi na istom soundsystemu! Roots 'n' culture, vocal version style, s bandom MC-eva što vrte mikrofon u krug, riding on the riddim versions! Glavni fokus na roots 70- ih i rub-a-dub 80-ih, vratit će se vibrua zlatnih dana reggae glazbe s hrpom live dubbinga i MC-anja.

Subota 22.10.2016
Attack, AKC Medika
Pierottijeva 11, 10000 Zagreb
www.facebook.com/akc.attack
www.attack.hr

Sandokan HIFI- rođendandžija
Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi, čudeći se gdje je vrijeme proletilo, slavi svoj 10. rođendan. Tada samo klinci zaraženi reggaeom, što su taman završili školu, Maui, Alex, Hanno i Silan počeli su vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub, rub-a-dub i rocksteady. Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae glazbe na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih soundsystem sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i međunarodnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Na svojoj 10-oj obljetnici Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi, s cijelim crewom i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu. Dužnost na mikrofonu vrši Silan aka Rawlph Dread koji je rezident MC od sounda.
www.facebook.com/sandokanhifi
www.soundcloud.com/sandokanhifi

Munchies Sound System – hardver provajder
Dolaze iz Pule, Hrvatske, sa punim soundsystemom, Mančizi su dobavljači teške mašinerije za session. Četiri 18" superscoopera su prava stvar za pretstavljanje roots and culture reggae glazbe na pravi izvorni način! Munchies Soundsystem osnovan je 2013. od Fikija i Zokija, iako mlad sound mnogo puta su dokazali njihovu zrelost, puštajući sessione na njihovom soundu od Seasplash festivala, Dub Colonija, Tides of Youth do sada čuvenog Soundsystem Overdosea. Skupa s Pachom i Damjanom crew provajda meditativan i militantan sound, bilo analogan ili digitalan, od rootsa do duba, strictly Channel One style.
www.facebook.com/munchiessoundsystem

Digitron Sound – parti kujica
Osnovan 2007. Digitronci su se ispostavili kao Balkan Dub Branitelji (iako nitko nezna od koga/čega treba obraniti dub), izgradili su prvi soundsystem u bivšoj Jugoslaviji. Nadaleko poznati po nemilosrdnim domaćim dubovima i dubplateovima s međunarodnim vezama, Digiton će se pridružiti sessionu u strictly roots and rub-a-dub fashion. Na Roots Controllah sessionu u Attacku su pokazali svoju vještinu puštanja reggaea za razliku od uobičajenog digital dub ludila. Pripremite se za veteranski sound inna different style.
www.digitronsoundsystem.net/
www.soundcloud.com/digitron-sound-system-vrx

Rawplh Dread 
Aktivan u glazbi od kraja 90-ih Rawlph Dread, 2004. izdao je rap album pod imenom "Rawstarr", a u istom vremenu aktivan je kao član vokalno-harmonijske grupe Brimstone & Fire, nastupajući na mnogobrojnim festivalima i partijima. Godine 2007. pridružio se Sandokan HiFi-u i postao njihov rezident MC. Njegove vokalne vještine variraju od slatkog, slatkog rocksteady stila pjevanja, oldskul U-Roy toastinga, pa do ozbiljnog rub-a-dub deejay fashiona 80-ih. Svestran u stilu i lyricsima, s jedinstvenim glasom, Rawlph je definitivno obogaćenje svakom sessionu.
www.facebook.com/rawlphdread
www.facebook.com/Brimstone-and-Fire-118171058251655/

Tonto Addi 
Službeni MC od pariškog crewa Upfull Posse, Tonto Addi je pjevao u dancehallima francuske prijestolnice već više od osima godina. S jednstvenim stilom pod utjecajem ranog dancehalla 80-ih razvija lirikse s raznolikim temama, poput story tellinga, clash lyricsa i roots realitija, često s dobrom dozom humora i ubojitim flowom na mikrofonu. Baziran u Berlinu od 2013., objavio je prvi album 2014., u cijelini produciran pod palicom španjolskog producenta Raggattacka. Od tada je na regularnoj turneji između Francuske, Njemačke i Španjolske, priprema objaviti nekoliko singlica i projekata s različitim europskim producentima, u posljednje vrijeme kolaborira s rub-a-dub producentom Hotta Henne u Berlinu.
http://www.facebook.com/tonto.addi
http://raggattack.bandcamp.com/album/tonto-addi-dancehall-showcase

Damien Prophet 
Rezident MC od Munchies Soundsystema MC Damien Prophet aka Damjan Mali poznat mnogim ljudima u Hrvatskoj i inozemstvu po njegovom non-stop pjevanju i deejayanju, i nezaobilaznom wasted stage appearanceu. S neobičnim liriksima, dobrim smislom za humor i Keith Richarsom za spirit animal, ridea riddimse u finom stilu i drži rulju zabavljenom. Dolazeći iz hardcore punk scene i poprilično mladih godina, Damjan je mnogo puta dokazao da može konkurirati s takozvanim velikim momcima u biznisu, jebavajući ozbiljnu mamaru na mikrofonu!

MC Jew Bwoy
Ona plavuša sa naočalama, koja često pjeva a Digitronom je ustvari prototip za Balkanskog Dub MC-a, mnogi ljudi pokušavaju biti kao on, pa čak mu i ponekad ukradu lirikse. Njegov karakterističan stil funkcionira savršeno za dub i steppas, ali također roots i rub-a-dub nisu nikakve prepreke za ovoga svestranog mladića. Svirajući sa zagrebačkim live dub bendom Bamwise, psihodeličnim Pridjevima i mnogim drugim projektima dokazao je svoju muzičku i liričku raznolikost.

Početak: 22h
Upad: 30 Kuna
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena