logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
31. Ožujak 2016

Album Filipa Motovunskog

Dupli CD album Filipa Motovunskog povodom 10 godina rada 

Osim tartufa i filmskog festivala koji ovaj rajski, pitoreskni gradić na brdu oživi kroz nekoliko ljetnih dana, posljednjih godina o Motovunu se puno dalje čuje i kroz kontinuirani rad Filipa Vrtarića, umjetničkog naziva Filip Motovunski.
Nakon što je stasao kroz motovunski hip-hop projekt PCP, preusmjerava stilsku profiliranost, te prve samostalne produkcijske radove izbacuje kroz jungle / d’n'b remixeve nekih domaćih, lako prepoznatljivih klasika, kao što su npr. "Moja prva ljubav od Haustora" ili "Kad bi svi"… Arsena Dedića, koji su instantno prihvaćeni i zaživjeli na plesnim podijima. Filip Motovunski se od tada do danas profilirao u najprepoznatljivijeg domaćeg drum’n’bass producenta i DJ-a, ali i promotera koji potpisuje organizaciju clubbinga Drama, održavajući ga na području Istre i Kvarnera već niz godina u kontinuitetu.

Na prve nastupe poziva ga zagrebački Kingston Sound, a ubrzo dobija priliku predstaviti se i na masovnije posjećenim događanjima, poput npr. pulskih Seasplash ili Outlook festivala, gdje se od tada pojavljuje kao redovni gost. Do sada iza sebe ima preko 500 klupskih i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz godine je objavio nekoliko singl izdanja na raznim etiketama diljem svijeta (JungleX - Kanada, BPM rec. - Njemačka), a ovom prilikom najavljujemo prvi dugosvirajući album pod nazivom "Ten Years Making Beats", povodom prvog desetljeća rada, u izdanju PDV-a, i formatu duplog CD-a. Podrazumijeva se da će biti dostupne i sve download i stream varijante.

Prvi CD sadrži izbor ponajboljih Filipovih autorskih radova, neke nove pjesme i pokoji remix, dok drugi CD sadrži mix sa čak 37 (!!!) pjesama i remixeva. Objavljivanje nove pjesme, ujedno i prvog singla za najavu albuma planirano je za polovicu travnja, dok će "Ten Years Making Beats" ugledati svijetlo dana početkom svibnja, a promotivna turneja odvijati će se u dominantnom omjeru kroz predfestivalska i festivalska događanja što nam slijede, i što ćemo najaviti u narednim objavama.

Tekst:   PDV

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena