logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
24. Svibanj 2023

Punk dub benefit za Klaonicu

Punk dub benefit za Klaonicu / Renovacija krova

Nije neka stvar za pohvalit se, niti je nešto novo da u Klaonici prokišnjava krov i da za sanaciju i renovaciju su im potrebni novci. Zato su odlučili za petak 26.5. priredit punk zezanje uz bučkuriš bendova i fine klope,a ostatak večeri ćemo zapaprit s disko/treš hitovima i đavljevim koktelima. U subotu 27.5. uskače kao ruka podrške Dub Disorder sa svojim sound systemom u najdubljim bassevima će rasprostranit osjećaj solidarnosti i dobrog densa.

Dub Disorder / subota 27.5.

Shema /  New Generation Omega Style
Za nju dobar party znači kada kroz ples, muziku i dobar vibe odlazimo na neka druga mjesta. Nakon dugogodišnje čagice ispred sounda i kupanja u bassu prije godinu dana bacila se u dj vode kako bi prosirila svoje svjetove i djelila. Od jutra pa do sutra, samo da se čaga! 

Sandokan Hifi / Dub Disorder Resident
Sandokan Hifi je roots & culture Sound System iz Zagreba koji je prvobitno osnovan u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka. Djelujući iz Berlina između 2009. i 2015., mnogi su sessionsi organizirani u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, kao i na ulicama kad god je postojala mogućnost. 2015. Sandokan Hifi nastavlja raditi u Zagrebu, organizirati sessionse i pozivati druge sound systeme iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom godina svirali su setove na raznim festivalima i mnogim sessionima u ex-Yu regiji i inozemstvu. Glazbeni pristup Sandokan Hifi najbolje se može opisati kao duboka ljubav prema osviještenoj glazbi - bilo da se radi o rootsu, dubu ili rub-a-dubu, glavni je sastojak Upliftment s fokusom na "povijesnu" stranu reggaea: No hype, just roots & culture!

High Grade Commanda / Heavyweight Dub Militant
High Grade Commandu ne treba previše predstavljati regionalnoj publici. Kada je 2013. godine nekolicina prijateljaodlučila objediniti svoje vještine, promocije i selekcije mjuze, dj-inga i organizacije tuluma nastao je High Grade Commanda sound. Riječ je selektoru istančanog ukusa i zavidne dinamike u setovima. Bilo da je riječ o roots warmupu ili zatvaranju sessiona s tvrdim steppers trakama, High Grade Commanda snalazi se u svim žanrovima sa svojom ažurnom selekcijom i stvara pozitivne vibracije pretežno dubokim basovima, steppers ritmovima, jungle krikovima, digitalnim dub signalima Prošlog ljeta imali smo ga priliku slušati u Jankomirskoj šumi, na Escape the city Festivalu, u Puli na Fortu Punta Christo, u Mastersu pa i u Attacku na Kordoom Hifiju, a za ovaj session nam sprema frišku selekciju inna proper HGC style.

Bit će fine veganske spize, after dj-evi i kokteli, tako da dođite gladni i žedni.
Upad: minimalna donacija za subotu je 5€. 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice