logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
4. Travanj 2018

Conscious Youth dolazi i na Double Chamber #2

Wake the town & tell the people!
Klub Kotač, DC Rojc - Pula
Petak 13.4.2018. u 23h
upad: 30 kn / 4 eu
(ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)

Dub arena #6 tek je prošla, a proljeće nam je pred vratima! Ovaj put uz domaćine Munchiese i Deco - THeCo majstoricu Dubcat počastit ćemo vas (i sebe) jednim live actom iz UK – Conscious Youth!

Dubcat, nome de guerre naše drage Katje. Osim što kroz svoj deco team THeCo transformira venue naših sessiona iz seoskih diskaća u jazbine vrijedne Black Ark studia, ona je i vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole poput Scientista, Tubbya, Perrya…pa sve do tvrdeg UK steppersa. 

Conscious Youth, kada je Django Reinhard prvi put čuo raspy glas i trubu Louisa Armstronga na gramofonskoj ploci, briznuo je u plač i zavikao „Mon frère!“. Ista ljubav, strast i vizija koja je povezivala ove jazz velikane preko Oceana ponovila se kada su Munchiesi prvi put vidjeli/čuli dečke i djevojke iz dalekog Manchestera. Svjesni i beskompromisni, braća po oružju sakupljeni u live act iz nekolicine daleko poznatih projekata i bendova, poput Black Star Dub Collective, Autonomadsa i Dub Reaktiona ovaj pank-dub pomladak reinventa i pomiče granice muzike i aktivizma i jasno predstavlja novu struju Conscious bass glazbe u 21. stoljeću. Kao live act sačinjen od glazbenika, live mixinga i MC-a u Pulu dolaze u sklopu balkanske mini turneje koja obuhvaća Zagreb i Zenicu s bredrinima iz Zenicafaria Soundsystem i Homegrown Sounda - Seasplash pre party inna 420 style - Just Dubwise #11 with Conscious Youth.

Iza sebe imaju mnoštvo vinil i digitalnih izdanja koja možete čuti i nabaviti preko Woodland Records labela. Imali smo ih priliku i čast upoznati na prošloj ediciji Seasplash Festivala, i držimo da će naše prijateljstvo i suradnja rasti i srušiti izmišljene granice i zidove što nas dijele.

Conscious Youth live
Dubcat
Munchies Sound System

DECOS
THeCo

ART
Steppa ART
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice