logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
25. Studeni 2016

Par trenutaka soundsystem kulture u Medici

Danononoćno štovanje sound systema na dva floora u Medici

U subotu 10. prosinca Akc Medika biti će poprište plesa i veselja uz dub/ reggae zvukove.

Jah Chalice (DE)
Jah Chalice Soundsystem osnovan je 2007. godine u Freisingu, Bavarskoj, Njemačkoj. Inspirirani glazbom soundsystema i starih rasta kauboja kao što su Kibish Trie, Dandelion, Jah Free i Jah Roots, odlučuju se izraziti kroz orginalni sound system style, znači doslovno: ručno klepane kutije, live mixing oprema, gomilu dugmića i potenciometara, sirena, pre-ampova, efekata i šumova, tamjana, prljavih trobojnica i slika vladara svega što hoda, gmiže, pliva, leti.... S godinama su srasli u pripite bavarske raste, koji putuju svijetom sa svojim atraktivnim soundom, organiziraju i suportaju festivale i žurke, te na kraju krajeva, promoviraju ideju zajedništva, tolerancije i ljubavi. U Zagreb dolaze sa svojim soundom koji ima da pokida! Ili da ga pokidamo.

Unity Sound (SRB)
Unity Sound, prvi je transpanonski sound, sound koji najbolje živi, a čine ga dva vrlo ambiciozna lelemuda: selektor Darez i Mc Lewangz. Ovaj dvojac već pet godina radi zajedno ali uvijek pod drugim imenom. Ideja za tako specifičan bezimeni kolektiv u njima je bubrila dugo... Predugo čak. "U to je vreme bilo premalo vozova i autobusa da se to konačno i dogodi, a kada se konačno dogodilo, bolelo je kao da je prvi puuuut..."- govori k'o tepih sretan Lewangz. "Sve do 2014., Severtrans i Železnice Srbije nisu imale razumevanja za naše pupeće nedaće i bubreće snove. Sve se to manifestiralo ne uvođenjem dodatnih prigradskih linija, sve većim telefonskim računom, spavanjem po tabureima, stanicama, tuđim zvučnicima. A roditelji branili su da se spoje duše dve..." - navodi… Kako to već u životu ide, (a ide) iza brižnih bližnjih prijateljskih zagrljaja i daleko od tople suze roditeljskog oka, oni su se već zajedno vozili po festivalima i klubovima širom regije, nekada čak i šire. Mnogo šire. Sudarači, ringišpili, šećerna vuna, to su bile njihove kuće. Tijekom godina nesigurne vožnje surađivali su sa mnogim poznatim imenima, prezimenima i nadimcima kao što su Hornsman Coyote, Digitron Soundsystem, Zenicafaria Sound, Bass-ul-Ulema, Slavonia Vibes Syndicate, Boca Soundsystem, Bass Matters Soundsystem, Jahmessenjah Sound i mnogi drugi... Nastupili su i na festivalima kao što su Trenchtown, EXIT, Seasplash, Gotiva, Regeneracija Dunava, Ritual Fest itd. Njihova selekcija obično ide od rootsa do modernog UK steppera, često protraćena sa gostima na trubi, mikrofonu i talambasima.

Praise Jah (HR)
O ovome kumu reggae glazbe u 'rvata ne može se puno reći. Svi ga znamo po inspirativnim setovima u Mastersu, čantanju i teškim gojzericama koje lupaju ritam po drvenom podu
Drago nam je da svojom selekcijom i pojavom upotpunjuje ovu manifestaciju.

Chuchies 17:00 pa sve do duboko u noć…
Miron (Afro/Latin Manifesto)
Dencefloorasta i uvijek začkoljasta rapsodija u svim nijansama crne…

Chakka (Stolen Records/Kali Fat Dub)
Plesna kolekcija na pločama sumnjivog porijekla, sadržaja, kakvoće…

Supported by Miro Župa, Gero, Stilinović…

+pizza (Cheap Bordello)
+kicker tournament (Prijave na licu mjesta u 17:30)
+cocktails

Upad se plaća od 22:00, a oduzima vam se 30kn po osobi.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice