logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
8. Kolovoz 2016

Pozitivne vibracije Uprising Festivala

Uprising Reggae Festival u Slovačkoj
26.-27. kolovoza 2016, Bratislava - Zlate piesky, Slovačka

Festivalsku sezonu 2016., barem što se Slovačke tiče, i ove godine zatvara Uprising Reggae Festival u Bratislavi koji kao i do sada donosi prijeko potreban miks pozitivnih vibracija, energije i glazbe. Deveto izdanje najvećeg reggae festivala centralne Europe ponovo će poželjeti dobrodošlicu posjetiteljima na predivnoj lokaciji jezera Zlate Piesky od 26.-27. kolovoza. Velikom proslavom zaključit će se još jedno vruće ljeto uz zvukove "world music" glazbe u svim njenim oblicima, od reggaea, dancehalla preko hip-hopa do dubstepa i drum n’ bassa te mnogih drugih glazbenih stilova. Ove godine, u kombinaciji s opuštenom atmosferom i činjenicom da se glavni grad Slovačke, Bratislava, nalazi praktično "iza leđa" festivala, festivalski line-up pažljivo je odabran kako bi zadovoljio ukuse svih posjetitelja. Uz zabavne radionice, egzotičnu ponudu hrane i prilično širok izbor ljetnih aktivnosti, najviše pažnje svakako će privući nastupi nekih od ponajboljih i najutjecajnijih izvođača i DJ-a na četiri pozornice.

Prvoklasne svjetske zvijezde reggae glazbe: Alborosie, Tarrus Riley i Dean Fraser, uz bok legendama kao što su The Congos, Kabaka Pyramid, Micah Shemaiah, tvorci karnevalskog "zouk" žanra Kassav’ i ikona dancehall glazbe Konshens donose karipske vibracije ravno u srce Europe. Od ostalih izvođača koji će ove godine zakuhati dobru atmosferu svakako valja izdvojiti žensku reggae, soul i hip-hop pjevačicu Nneku, tvorce hip-hop glazbe Sugarhill Gang, energične Looptroop Rockerse, jungle legende Ragga Twins, Modestep, spoj duba, dubstepa, drum 'n' bassa i elektronske glazbe kao The Skints te nama već dobro poznati Dubioza Kolektiv. Sjajne koncerte na glavnoj pozornici dopuniti će i puna dva dana nastupa na ostalim pozornicama poput nama izuzetno dragog Dub Club stagea, fenomenalna "chill-out " zona s kinom, "street art" uživo, radionice plesa, skate/bike rampa, jutarnji tečajevi yoge, capoeira ili sportska natjecanja.

Dopustite sebi da se "izgubite" na Uprising festivalu, prostoru punom drveća i zelenila, skrivenih kutaka i predivnih zalazaka sunca nad jezerom. A kada padne mrak, cijeli festival obasjavati će predivne instalacije koje uz savršenu glazbenu podlogu ovaj festival pretvaraju u nezaboravno iskustvo. Svatko tko je doživio ovaj festival s nestrpljenjem čeka njegovo iduće izdanje. Otkrijte i vi čari jednog od najbrže rastućih festivala u Europi. Pridružite se Uprising obitelji ovoga ljeta od 26. do 27. kolovoza u Bratislavi, Slovačka. Slavite s nama mir, zajedništvo i poštovanje, uživajte u zadnjim danima ljeta i partijajte do ranih jutarnjih sati.

Za više informacija posjetite:
www.uprising.sk
www.fb.com/uprisingreggaefestival
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice