logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
26. Rujan 2018

RAW u Pločniku

Nova doza
Nakon ljetne pauze RAW se vraća u Pločnik! Sezona se otvara s dubwise sessionom za koji su zaduženi Nynah (Sisters In Roots, Dub Alibi) i Rasta Altitude Sound koji dolazi pod punom opremom.
Pločnik, 4.10.2018., besplatan upad.
Weedimo se, One Love!

Nynah
Priča počinje 2009. godine s tečajem jamajčanskih ritmova gdje bez obzira na dugogodišnje slušanje reggae glazbe, prvi put počinje svirati i stvarati muziku i razumijevati čari Nyabinghi ritma i poruke. Također kroz dugogodišnje bavljenje Capoeirom Angolom gdje je muzika jedna od glavnih baza te vještine, pjeva i svira razne perkusije kao što je berimbao, klave, defovi, bubanj itd. Godine 2015. godine počinje nastupati kao selektorica. Ovisno o programima i festivalima na kojim nastupa, kombinira razne žanrove reggae kulture i ako se pruži prilika možete čuti i afro brazilske ritmove, hip hop beatove i chill glazbu. Festivali poput Welcome Spring na Strossmayerovom trgu, Wind Festivala na Jarunu i Casual Monday programa u Mastersu dopuštaju takvu slobodu izražavanja i izvan reggae kulture koja je primarna ovoj selektorici. Nynah je jedna od osnivačica Sisters in Roots kolektiva koji djeluje od 2015. godine i od tada okuplja ženske selektorice unutar reggae programa kluba Masters. Cilj kolektiva je poticanje i povezivanje žena u reggae glazbi.
2017. počinje muzičku suradnju s Kiwijem pod zajedničkim imenom Dub Alibi i od tada sviraju u klubu Masters te su imali nastupe na Harteri u Rijeci i festivalu Zagreb Tribes na Jankomiru. Na ljeto 2018. godine, spletom okolnosti, preuzima organizaciju Reggae utorka u Mastersu u suradnji s Keso Selecta gdje je naglasak na okupljanu i raznovrsnosti izvođača reggae kulture.

Rasta Altitude Sound
Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta je mladi reggae/roots/dub/steppers/dancehall izvođač koji promovira rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil se može opisati kao kombinacija starijih izdanja s novim ukomponiranih s veselim zvukovima dub sirena.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena