Vijesti
26. Srpanj 2020

Robbie Shakespeare i Aston 'Family Man' Barrett imenovani među top 50 najboljih basista

Prema izboru Rolling Stonea
Dvojica najboljih basista Jamajke, Robbie Shakespeare koji čini polovinu slavnog dua Sly i Robbie - i Aston 'Family Man' Barrett, imenovani su među 50 najboljih basista svijeta. Na listi 50 najvećih basista svih vremena, koju je sastavio ugledni časopis Rolling Stone, vidi se kako se Jamajčani pojavljuju pod brojem 17, odnosno s brojem 28.

"Bez obzira koliko ljudi pozdravljaju Slyja i Robija kao legende, i unatoč dva osvojena Grammyja i 11 nominacija, nikad se ne osjećamo kao nešto što u životu moramo dobiti. Bilo je mnogo neprospavanih i gladnih noći. Da ne ostanemo ponovno gladni, prisjetimo tih trenutaka i napravimo zalihe. Postoji toliko mnogo sjajnih basista koje su mogli izabrati, a ipak su izabrali mene i zahvalan sam" rekao je Robbie Shakespeare za The Gleaner.

Robbie je bio prilično ushićen što je kolega basist Aston 'Family Man' Barrett, kojeg često opisuje kao svog mentora, također uvršten u Top 50. Robbie sažima svoje poštovanje prema Family Manu u intervjuu za časopis Fog City Journal iz 2009. na ovaj način: "Pa … što da kažem? On je taj čovjek. Način na koji čovjek svira bas, znate... Postoje pucnjaci, a postoje i pucnjave, vidiš? Ne mogu ti ništa više reći. On je za mene majstor. Imao sam pomoć i utjecaj od drugih ljudi, no Aston 'Family Man' Barrett je imao najveći utjecaj na mene"

Robbie se nada da će ovo priznanje pomoći nadahnuti mladu generaciju basista koji ih slušaju i gledaju. Cijelu listu pogledajte na stranici časopisa Rolling Stone
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Jah9 - "Note To Self"
Conquering Lion - "Revolution Time"
Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"