logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
9. Ožujak 2022

Mista Savona & Clinton Fearon najavljuju "Havana Meets Kingston Part 2"

Mista Savona & Clinton Fearon - The Human Chain
Objavljen je singl "The Human Chain" koji najavljuje novo ambiciozno izdanje "Havana Meets Kingston Part 2" pod vodstvom producenta Miste Savone. Novi singl nastao je u suradnji s istaknutim vokalom Clinton Fearonom.

Karizmatični glas jamajčanskog reggae pionira savršeno se uklapa u instrumentalne melodije dua Sly & Robbie, s notama reggaea i kubanskih utjecaja. Gorko promatranje čovječanstva podijeljenog ogorčenjem i ljubomorom, oslabljeno pohlepom i siromaštvom. Ovo je pravovremeni trag, u svijetu u krizi gdje je krajnje vrijeme da se preispitaju osnove naše vrste.

Iako su povezane zajedničkim afričkim korijenima i kolonijalnom poviješću, glazba Kube i Jamajke putovala je različitim stazama. No producent i glazbenik iz Melbournea Jake Savona već se zaljubio u glazbu Jamajke, izdavši niz uspješnih reggae i dub albuma pod svojim umjetničkim imenom Mista Savona. Na kraju je otkrio kubansku glazbu, a 2015. je dobio potporu od Australian Councila koje je financiralo ambiciozni projekt Havana Meets Kingston.

Recenzija: Mista Savona Presents - "Havana Meets Kingston"

Mista Savona otputovao je u Havanu s grupom vrhunskih jamajčanskih glazbenika, uključujući legendarne Sly & Robbie, a počeli su snimati u kultnom studiju EGREM u kojem su snimljeni Buena Vista Social Club i nebrojene druge legendarne ploče. Uslijedilo je još sessiona, pozvani su i drugi gosti, a nakon godina mukotrpnog truda, prvi dio Havana Meets Kingston objavljen je 2017. godine i dobio je svjetsko priznanje.

Drugi dio Havana Meets Kingston, koji bi trebao izaći tijekom ljeta, također uključuje niz jamajčanskih i kubanskih talenata, kao što su zvijezde poput Clintona Fearona, Randyja Valentinea, Princa Alle, Barbarita Torresa, Changuita, Brende Navarette, Beatriz Marquez i mnogih drugih.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života