Vijesti
26. Srpanj 2020

Obitelj Marley objavila rezidanje singla "One Love"

Uz podršku Unicefa
Tuff Gong International i Amplified Music objavili su novu verziju globalne himne "One Love" od legendarnog Boba Marleyja. Prihod od te pjesme otići će u dobrotvorne svrhe u sklopu Unicefove akcije za djecu koja su osjetila posljedice Covid-19 virusa. 

U novoj verziji pjesme pojavljuju se Stephen Marley, Cedella Marley i Skip Marley, a uz njih su tu Kim Nain,Teeks (Novi Zeland), 249Too Dope (hip-hop umjetnik i aktivist iz Sudana), Amrit Kaur (punjabi folk pjevač iz Velike Britanije), Mermans Mosengo i Jason Tamba (Demokratska Republika Kongo), Natty (pjevač / tekstopisac iz Velike Britanije ), Dawtas of Aya (sestre afričke dijaspore, Brazil), Raja Kumari (hip-hop umjetnica i aktivistica, Indija), Patoranking (reggae / dancehall izvođač, Nigerija) i Babsy (pjevač, tekstopisac, Mali).

Covid-19 je duboko obilježio živote djece širom svijeta i ponovno istaknuo rastuće. Unicef ​​procjenjuje da bi do kraja 2020. godine dodatnih 6000 djece moglo umrijeti svaki dan iz razloga koji bi se mogli spriječiti. Gotovo 90 posto ove dodatne smrtnosti bilo bi u zemljama s niskim ili nižim i srednjim dohotkom, jer u tim zemljama pandemija i dalje slabi već oštećene zdravstvene sustave i narušava pružanje drugih vitalnih usluga. Ostale posljedice pandemije za djecu, kao što su zatvaranje škola, nedostatak hrane, ograničeni pristup osnovnoj zdravstvenoj zaštiti i poremećaji u opskrbi lijekovima i medicinskim proizvodima, također su izazov.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Jah9 - "Note To Self"
Conquering Lion - "Revolution Time"
Hornsman Coyote - “Breathing Fire”
FC Apatride UTD - "Dub Worldism"
The Young Tree - "Borderline"