logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
9. Srpanj 2022

Earl Gateshead dolazi na Roots Revival Reggae Festivala

Još bogatiji line up novog reggae festivala
Nakon što su najavili dolazak Meta and The Cornerstonesa, ekipa Roots Revival Reggae Festivala najavljuju dolazak legendarnog DJ-a Earl Gatesheada. Festival će se održati od 6.- 8. kolovoza u Herceg Novom. 

Earlova karijera započela je kasnih 70-ih, kada je napravio svoj vlastiti sound system, jedan od prvih koje je napravio Europljanin. Instalirao ga je u svjetski poznatom Dive Baru, u Sohou, London. Earl je ukupno 23 godine svaki tjedan nastupao u The Dive Baru, koji je nažalost okončan 2002. godine kada je prostor zatvoren, nakon što je istekao zakup. Tokom kasnijeg dijela svojih Dive Bar godina Earl je postao rezident subotom navečer u klubovima kao što su međunarodno priznati Blue Note i kasnije Fabric, gdje je postao njihov rezident.

Godine 2000. Earl je počeo organizirati i nastupati na nizu događaja pod nazivom Reggae Nights u ključnom londonskom klubu Plastic People. Ova legendarna serija koncerata privukla je pažnju širom svijeta, uz nastupe međunarodnih legendi kao što su Alton Ellis, Dennis Alcapone, Sugar Minott, Cutty Ranks, Adrian Sherwood i Saxon Sound System. Uspjeh ovdje dao je Earlu ogroman poticaj u profilu, što ga je dovelo do jednog od najtraženijih reggae DJ-eva na svijetu. Nastavio je na turneju po Europi i Australiji s Big Youthom, Dr Alimantadom i Cutty Ranksom između ostalih.

Earl je bio prvi reggae DJ koji je svirao u Fabricu, The Ministry Of Sound and Space na Ibici, vjerovatno tri najveća noćna kluba na svijetu. Godine 2003. Trojan Records ga je zamolio, zajedno sa svojim prijateljem Daddy Adom, da stvori svjetski poznati trojanski zvučni sistem. Dvanaest godina je obilazio svijet kao selektor i frontmen Trojan Sounda. Napustio je Trojan prije pet godina kako bi svirao sam.

Misteriozni umjetnik grafita Banksy zamolio je Earla da D.J prve tri izložbe svojih radova. Earl je i dalje jedini DJ s kojim je Banksy ikada radio. Earl je postao figura u britanskom reggaeu. Pozvan je da predaje na prestižnoj Red Bull Music Academy u Sao Paulu. Earl je održao sveobuhvatno predavanje o reggae DJingu i snimio radio emisiju za Red Bull....... U travnju Red Bull je pozvao Earla da svira sa pobjednicima Red Bull Culture Clasha Rebel Sound na londonskom dijelu njihove turneje po Velikoj Britaniji.

Posljednjih godina Earl je završio pet produženih turneja po Indiji, gde zajedno sa svojom braćom iz Ten Thousand Lions Sound Systema pokušava da dovede reggae u najmnogoljudniju zemlju na svijetu. Svake godine svira na Goa Reggae festivalu (Sunsplash) koji je centar brzo rastuće indijske reggae scene.

Earlove riječi:
„Moja namjera je podijeliti svoje osjećaje prema reggae muzici, u nadi da će i drugi to osjetiti. Ovde je muzika potpuno pozitivna. Namjera je pomoći ljudima koji se bore u životu. Pružiti utjehu i podršku onima kojima je teško živjeti u našem sadašnjem društvu………To može biti bilo ko bilo koje boje kože, rase ili religije“.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice