logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
28. Ožujak 2020

Napustio nas je i Bob Andy

RIP Keith Anderson

Bombardiraju nas tužne vijesti o preminulim osobama iz glazbene industrije. Jučer je otkriveno da je Keith Anderson, poznatiji kao Bob Andy, preminuo nakon što se nekoliko godina borio s rakom u svojoj kući u Stony Hillu, St. Andrew. Napustio je svijet među svojim najmilijima.

Član je osnivačke ekipe The Paragonsa, a ubraja se u među najutjecajnije reggae autore i tekstopisce. Isporučio je svijetu ne samo solo pjesme poput "I'm Got to Return Home", "Feeling Soul" ili "Too Experienced", nego je napisao tekstove za "I Don't Want To See You Cry" koju je otpjevao Ken Booth i "Feel Like Jumping" za Marciu Griffiths. S potonjom je stvorio uspješni dvojac Bob & Marcia, uspjevši osvojiti međunarodno tržište u 70-ima s pjesmama "Young", "Gifted And Black" i "Pied Piper". 

Kad je Marcia postala članicom I-Threesa, Bob Andy se okrenuo plesu i glumi, stoga je glumio u "Children Of Babylon" (1980.) i "Raisen u The Mighty Quinn" (1989.). Ali nikad nije zaboravio na strast prema glazbi. Doselio se u London i, kasnije, u Miami, kratko je radio kao producent, prije nego što je izdao album "Hangin Tough" 1997. godine. Uslijedile su turneje, a vrhunac mu je bio nastup u Addis Abebi (Etiopija) na 60. obljetnici proslave rođendana Boba Marleya 2005. godine. Godinu dana kasnije za doprinos jamajkanskoj glazbenoj industriji primio je Order of Distinction.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života