logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
28. Listopad 2011

Reggae legenda Jimmy Cliff sprema novi EP

Zadnji album Jimmy Cliffa "Black Magic" iz 2004. godine obilovao je glazbenim žanrovima izvan reggae domene kao što su elektronika i punk.

Ovog puta punk je došao k njemu, na njegov teren. Krajem sljedećeg mjeseca Cliff će objaviti prvu novi EP nakon sedam godina "Sacred Fire EP" koju je producirao Tim Armstrong. Frontman Rancida predvodi i Cliffov sljedeći, još neimenovani LP koji je najavljen za 2012. godinu. Digitalna verzija singla "Sacred Fire" ugledat će svjetlost dana 29. studenog dok će 12" vinyl verzija biti dostupna već 25. studenog kao dio Record Store dana.

Prije službenog izdanja singl "Ship Is Sailing" dostupan je za besplatni download, singl koji uspješno sklanja oblake i daje toplinu u ovim nadolazećim hladnim mjesecima.  Na predstojećem EP-u možete očekivati i Dylanovu "A Hard Rain's A-Gonna Fall" i Clashovu "Guns of Brixton". Joe Strummer je imao prilike surađivati s Jimmy Cliffom 2002. godine na albumu "Fantastic Plastic People", dok je kasnije te godine  preminuo. A Clash je imao nedvojbeni utjecaj na Rancid, čiju je pjesmu "Ruby Soho" iz 2009. godine Jimmy također uvrstio na "Sacred Fire"

 "I knew vaguely about Tim through working with Joe Strummer and wanted to bring something fresh to the marketplace. Us coming from such different musical poles brought a great energy to the songs. I wanted to create something with a fresh sound - that's why we decided to test the waters" - izjavio je Jimmy Cliff.

 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice