logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Recenzije
samostalno izdanje
samostalno izdanje 2020.
20. Travanj 2020

Conquering Lion - "Revolution Time"

Novi album makedonskog reggae sastava
Jedan od najustrajnijih reggae sastava s ovih prostora Conquering Lion ne odustaje od svoje misije. Nedavno su proslavili 13. godišnjicu rada benda i objavili peto dugosvirajuće izdanje s kojim nastavljaju svoju pozitivnu priču. U međuvremenu je četvrti album “Land of Confusion” nominiran za nagradu Grammy 2017. te kao album godine od strane eminentnog reggae portala Reggeaville.

U doba modernog života koji sa sobom nosi zagađenu prirodu pod dirigentskom palicom lažno osvještenog čovjeka, "Revolution Time" poziva na duhovni rast i napredak. U borbi za slobodom kretanja unutar sebe Conquering Lion pogađaju u srž reggae glazbe, a to je njen revolucionaran duh. Ne znači to uvijek nužno bunt, ali osvještene poruke koje sa sobom nosi reggae uvijek su imperativ. Stoga je "Revolution Time" došao u pravo vrijeme, u vrijeme kada je nužno potrebno mijenjanje koncepata zastarjelih načina razmišljanja.

Album otvara “Shine”, pjesma koja je predstavljena još 2018. godine, a govori o vlastitom unutarnjem sjaju kojeg konstatno zaboravljamo i stavljamo pod tepih. Jedino gostovanje na albumu se pojavljuje u obliku talijanskog reggae vokala Raphaela koji je našao svoje mjesto u “Badman World” u kojoj zajedničkim snagama progovaraju o prljavom svijetu, usvajanju lekcija i glazbi kao pokretačkom kotaču. “Is It Real” nastavlja govoriti o babilonskom sustavu vrijednosti, a naslovna “Revolution Time” očekivano poziva na revoluciju koja ne mora nužno biti nasilna i okrutna. Jednostavna sedmeročlana postava snažno drži glazbenu konstrukciju; vodeći vokal Rootsman I kroz cijeli album nošen je gitarama dok klavijature, perkusije i trombon istodobno pridonose ležernosti i određenoj težini zvuka.

Conquering Lion ponovno su primjer reggae sastava s ovog govornog područja koji uspješno ispostavlja album na engleskom jeziku. Trinaest godina prenose poruku rada i ustrajnosti s pozitivnim, ali ne i ružičastim pogledom na život.
Tekst:  

Video sadržaj