logo-t

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
19. Listopad 2023

Apsurdistan“ i „Wild Wild East“ premijerno na vinilu za 20. godina Dubioze Kolektiv

Prva dva vinilna izdanja za Dubiozu Kolektiv
Nakon prva dva vinilna izdanja Dubioza Kolektiv nastavlja obilježavati 20 godina rada novim pločama! Od danas će se prodaji, u izdanju Menarta, naći dva izuzetna albuma, ključni momenti diskografije najvećeg benda našeg podneblja – „Apsurdistan“ i „Wild Wild East“. U sljedećim mjesecima stižu i ostali albumi u rođendanskoj vinilnoj kolekciji.

„10 godina nakon objavljivanja Apsurdistana, Ronaldo još uvijek ne igra za BiH, nismo našli bušotinu nafte u bašti, ni Sejdić, ni Finci nisu konstitutivni, a ni Šveđani ne čekaju u redu za vize ispred naše ambasade… Valjda u narednih 10 bar nešto ostvari. Jest’ da će Ronaldo tad' već biti u penziji…“ – optimistična je Dubioza povodom novog izlaska albuma.

„Najbalkanskiji pregled balkanske propasti“, kako ga je nazvao jedan medij, postao je i najpoznatiji i najuspješniji Dubiozin regionalni album na krilima doslovce kompletnog materijala.

Recenzija albuma: Dubioza Kolektiv - "Apsurdistan"

Prava je rijetkost da jedno izdanje predstavi toliko jakih singlova i pjesama i zauzme toliko prostora u koncertnim set listama. „Tranzicija“, „Prvi maj“, „Kažu“, „Volio BiH“, „Krivo je more“, „Brijuni“, „99%“, te naklon KUD Idijotima u sjajnoj „Sjećam se“ složeni su u jedan od najvećih dugosvirajućih materijala ovih prostora, album koji će (vjerojatno) i za stotinu godina biti aktualan.

Wild Wild East“ originalno je objavljen 2011. godine za američku diskografsku kuću Koolarrow Records iza koje stoji Bill Gould iz Faith No Morea i bio je prvo Dubiozino internacionalno izdanje.

Autentičan, satiričan i političan WWE iznenadio je strane medije koji su se po prvi put susreli s Dubiozinim miksom žanrova i atomskom energijom. Svemu je pomogao i jedan od najvećih hitova njihove karijere – fantastična „U.S.A.“ koja je samo na Spotifyju preslušana više od 6 milijuna puta, a korištena je i u najavi posljednje sezone serijala „What We Do In The Shadows“, kao i „Euro Song“, javna skrivena želja benda predstavlja BiH na ovom prestižnom natjecanju.

Davne 2011. godine napisali smo pjesmu Euro Song na albumu WWE. Od tada traje naš nedosanjani san o nastupu na Evroviziji. Kako sad stvari stoje, prije će Dubioza Kolektiv nastupiti na Eurosongu, nego BiH reprezentacija na Euru 2024.

„Wild Wild East“ i „Apsurditan“ dostupni su od danas na Menartovom webshopu. Sljedeća Dubiozina izdanja stižu u nadolazećim mjesecima.
Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena