logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
18. Travanj 2023

Conquering Lion na Roots Revival Reggae Festivalu

Drugo izdanje Roots Revival Reggae Festivala u Herceg Novom
Vrijeme je da najavimo treće domaće ime Roots Revival Reggae Festivala. Iz Makedonije 5. kolovoza u Herceg Novi dolaze makedonski Conquering Lion.

Po prvi put u Crnoj Gori nastupiti će sjajni makedonski sastav Conquering Lion, definitivno jedan od najboljih i najzvučnijih reggae sastava s Balkana.

Conquering Lion je dub/reggae/crossover bend iz Tetova (Makedonija) koji je svoju karijeru započeo 7. travnja 2007. godine. U listopadu 2009. bend je izdao svoj prvi album jednostavnog naslova "I" za PMG Recordings. Na albumu je gostovao i jamajkanski umjetnik Jah Clarity na pjesmi "Jah Love". Zatim su uslijedili albumi "Know Your Wisdom" 2011, "Revelation" 2013. godine (nakon kojeg je uslijedila uspješna europska turneja), "Land of Confusion" 2017. godine, "Revolution Time" 2022. godine, i u toku je snimanje šestog albuma.

Kao važnije nastupe Conquering Lion mogu izdvojiti nastupe s Manu Chaom, Gentlemanom, Rasom Zacharrijem, Donaldom Minottom, Raphaelom, Hornsmanom Coyoteom... Bend je nastupao i na većim festivalima poput Riding Higher u Njemačkoj , In Music Festival u Hrvatskoj, Taxirat Festival u Makedoniji, Spirit of Burgas i Hills of Rock u Bugarskoj,... Conquering Lion izdaju svoj četvrti studijski album po redu pod nazivom "Land Of Confusion" koji je objavljen 24. veljače 2017. za Locksmith Records iz New Jerseya, SAD. "Land Of Confusion" se našao na listi nominacija za najbolji reggae album za 2017. na dodjeli Grammy nagrada i za album godine na najvećem reggae portalu u Europi Reggaeville. Sva tri singla s novog albuma "Wake Up", "Go" i "Natty Lion" premijerno su prikazana na najvećem reggae portalu u Evropi Reggaeville.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice