logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
17. Travanj 2023

Dub Arena u Puli: R.Esistence in Dub dolaze u Kotač

Dub Arena: Live Dub Edition

30.4.2023. - Klub Kotač, DC Rojc - 21h
R.Esistence in Dub live
Laseech
Munchies sound system


Udruga Sub Pokret - Sub Movements i Munchies Soundsystem vas sve poziva u Klub Kotač u nedjelju, 30.4. od 21h za još jednu nezaboravnu noć punu reggae & dub vibracija, ovaj put u live band stilu! U goste nam dolaze Resistance in Dub - live dubbing band i naši dragi prijatelji iz Udina, Italije. Stariji dio bande se možda sjeća njihovog posljednjeg nastupa s Munchiesima prije čak šest godina kada su rasplesali (pokojni) Klub Uljanik, stoga je krajnje vrijeme da ponovno svrate kod nas i upoznaju nove generacije s njihovim jednstvenim i bombastičnim nastupom uživo.

Osnovani 2006. u Udinama, Resistence in Dub danas čine Toffo Selectah (dubmaster), Zen I (sintovi & truba), DC P.E. (sax & melodika) i Ste’Pit (bas). Godine 2012. se ekipa se odlučuje izdati prvu 10” ploču: njihov riddim s JA legaendama Lutan Fyah i Ranking Joe na vokalu koja je bila veliki uspjeh na internacionalnoj dub/reggae sceni. 2014. izdaju album “R.echonstruction”, koji je mixao Mad Professor, a na albumu se nalaze suradnje s velkim vokalistima poput Johnny Osburna, Tippa Irie, Lone Ranger i Jules I. Osim album te godine su objavili i 12” singl sa Sr. Wilson i Jules I na mikrofonu. Godine 2016 izdaju hit “Soundsystem” s mladom Sista Awaom na vokalu. Sljedeće godine su izdali jos remix kompilaciju njihovih “The Secret Cookbook”, gdje mozete naći remixe talijasnkih producenata Tiberias Towa i Wicked & Bonny. Godine 2020. godine su u kolaboraciji s berlinskim MC-jem Longfingah izdali ploču “The Longfingah Attack”. Nedavno su objavili singl pod nazivom “Heavyweight”. U vrijeme kada su kvalitetni live dub bandovi postali rijetkost, nastup Resistence in dub je jedinstvena prilika svim posjetiteljima da se upoznaju s jednom stranom dub/reggae kulture koji je često nepravedno zapostavljen - live bandom.
Rame uz rame sa bendovima poput Zenzile, Natural Dub Cluster ili našim velikanima Bamwise i RDK - Resistence in Dub će vam zasigurno pripremiti nezaboravno glazbeno iskustvo inna different style!

Izvještaj: Resistance In Dub razdrmali tmuran siječanj u Puli

Osim Resistencea, kao act koji će otvoriti večer imate priliku poslušati uspješnog house producenta, Andreja Laseecha, koji će prvi put u svojoj glazbenoj karijeri izvrtiti reggae/dub/organic set. Inače član pulskog kolektiva Music After Dinner, ima iza sebe velik broj izdanja za razne svjetske labele. Veliki poznavatelj glazbe neupitnog ukusa će vas iznenaditi i ovaj put u drugačijem stilu. Nakon koncerta za kontrolama ćete naći vašeg lokalnog dub providera, Munchies sound system.
Očekujte jedan “Tribute to Jah Shaka” selection, u čast nedavno preminulom kralju duba i sound system kulture, Jah Shaku.

Prostor dekorira Katja Kliba aka Theco.
Upad: 7€
Grafiku napravio Gospon Kiwi.
Projekt “Dub Arena” je sufinanciran sa strane Grada Pule.

Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena