logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Vijesti
19. Studeni 2021

Veliko rođendansko slavlje Munchies sound systema

Slušaona, radionice i premijera dokumentarca o Iration Steppas

Udruga Sub Movements i Munchies Soundsystem u suradnji s EduSplashom vraćaju se u dvorište Kluba Kotač u DC Rojc 10 i 11. prosinca za čak dvije posebne večeri posvećeni soundsystem kulturi! Prije šest godina (20.11.2015.) inauguriran je prvi istarski sound system u društvu Exotic Timesa, Warrior Charge Soundsystem i Rockers Dub Master sound system!
Od tadašnjeg kobnog dana pa sve do danas Bivši Mladići pod zastavom Munchiesa prošli su sito i rešeto.

Nebrojene neprospavane noći prožete dubokim vibracijama baseva, kilometri domaćih i stranih autoputova, popucani stropovi klupskih prostora i kišna jutra festivalskih floorova - su ništa u usporedbi s timetableom od partija Irie Gardena. Kada su kretali u ovu priču, nisu bili svjesni koliko će ih daleko ovo dovesti, te što zapravo znači taj soundsystem život koji ih je pozvao k sebi.

Sub Movements & Seasplash Platforma #15 s ponosom vam predstavljaju:
Munchies Soundsystem 5. i 6. Anniversary
10.12.2021. - 11.12.2021. - Dvorište DC Rojc - Klub Kotač
Petak 10.12. u Dvorištu DC Rojca očekuje vas pravi multimedijalni program za sve Kužere i one koji će to tek postati!

Audio workshop by Sub Movements - Oduvijek ste se pitali koji točno vrag to Chiko, Zoki i banda rade s tom dugmadi na tim čudnim kutijama? Što je faza a što protufaza i zašto je to bitno? Zašto ne može jednostavno pustiti Bob Marleya s YouTubea na soundsystemu a svima bi se očito svidjelo? Odgovori na ta i mnoga druga pitanja čekaju vas na radionici osnove zvuka projekta “Sound Network” od udruge Sub Movements sa vodstvom koga drugoga nego Dr. Svecarovskog! Prijavite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. naznakom "Audio radionica".

Light Workshops by Edusplash - Radionica koja traje cijeli tjedan, na našem rođendanu imate priliku vidjetu što su polaznici radionice naučili u prethodna četiri dana.
Prijave: https://bit.ly/EduSplash2021_Radionica_rasvjete I reče Čvigi: »Neka bude svjetlost!« i bi svjetlost. I vidje Čvigi da je svjetlost dobra; i rastavi Čvigi svjetlost od tame. Koliko ste puta gledali koncert i blejali kao tele u šarena vrata, hipnotizirani i omamljeni od ljepote svjetlosti koju vidite, i pitali se, "Kako to rade?!". E onda ste na pravom mjestu, radionica scenske rasvjete pod vodstvom najboljeg đaka generacije Dr. Čviganovića koji će vas uputiti u velike i male tajne lightmanshipa!

18.00h - Ina Vanguard Style - Documentary on Iration Steppas by Dubquake - Soundsystem kao u Engleskoj od sada i u nas
Da dobro ste čuli, premijera dokumentarnog filma u reziji Dubquake labela o legendarnim Iration Steppas u Puli! Kako je skupina mladunaca iz geta Leedsa katapultirala reggae i dub tisuću godina u budućnost, time stvorivši podlogu za ono što sada podrazumijevamo soundsystem kulturom, te kako je Mark Iration postao parodija samog sebe saznajte u ovome vrsnom dokumentarcu koji će se prikazati isključivo za Munchies Soundsystem 5. & 6. Anniversary Za glazbenu podlogu od 19.00h brinu se Munchies soundsystem family and friends :

10.12. -  18.00 - 00.00
Mirna - Bellyfull - Junior T - Chiko

Mirna - the artist formerly known as Omega Blondie
Ako je diskać tvoja stvar, pozovi si Mirnu na dar (mar!)
Ili si bio/la u makiju na muzici miliona i razdžagao se na ring my bell u reggae maniri ili nisi ni postojao/la!
Bellyfull - Islamofobija nije šala, naravno osim ako je riječ o našem najdražem Ahbabu!
Nema ko nije išao po šumama i gorama s našim najdražim muzičkim apatridom i osječkim zetom - zenicafarija, refugee hifi, a tek uštipci za doručak!
'Ko ga ne bi volio!
Junior T - druga najbolje čuvana tajna ghettoa Shee-Yane!
Bedroom producer and slipper revolutionarie par exelance, vrijedni Munchies od rootsa do uk steppersa - ali ne ide taj digital - nema veze za to je tu Mirna
Chiko - Đak Generacije, nema tu ne znam! Od arboretuma, diskaća, heavy dutty steppersa naš čvigi ima sve u malom prstu - dođi, vidi pobijedi

11.12. - 18.00 - 00.00
Dubcat - Kiwi - Munchies sound system

Dubcat - kada ne šije odjecu, razne dekoracije i spašava mačke - ubojito selektira.
Vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole poput Scientista, Tubbya, Perrya… pa sve do tvrdeg UK Steppersa. Every dawg have him day an every Cat him 4 o’clock!!!
Kiwi - god amongst men - panker po nacionalnosti i prijatelj po zanimanju. Kuhan u mastersovoj talionici basova, pečen na solar stejdžu viškog gulaša i glaziran u psihodeličnim kuhinjama diljem regiona. Više voli Indijance od kauboja, Afriku 1970 od Egipta 1980 i prazan kornet od korneta sa sladoledom. Odrapanija polovica Prevare i Dub Alibija i ponosna majka fifth hand shopa Ljiljana. Malcom MacLaren mu nije ni do koljena - ko ga uzeo za managera kukala mu mati.
Munchies - Slavljenici, bivši mladići, budući starci, svima poznate njuške i dredovi- što se tu ima za reći?- Dođit, čujte i vidite što je 6 godina pakla soundsystema napravilo tim nekoć perspektivnim i nasmijanim mladićim.
Ulaz je besplatan.

Dizajn plakata: Kiwi

Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života