logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
11. Travanj 2021

Preminuo Trinity, tvorac dancehall hita "Three Piece Suit"

R.I.P Trinity
U 67. godini preminuo je reggae DJ, pjevač i producent Wade Brammer, poznatiji kao Trinity. Trinity, koji je koristio i ime Junior Brammer, podlegao je komplikacijama povezanim s dijabetesom u bolnici na Jamajci nakon što je bio hospitaliziran više od tjedan dana. Trinityovu pjesmu "Three Piece Suit" mnogi su smatrali prvim dancehall hitom 1977. godine, glazbe čija je era bila tek u nadolasku.

Rodguel 'Blackbeard' Sinclair, jedan od najpoznatijih producenata dub reggae glazbe iz 70-ih i Trinityjev prijatelj preko 50 godina, potvrdio je njegovu smrt, a njegova dugogodišnja partnerica preminula je 2019. i Blackbeard tvrdi da on od tada nije bio ista osoba. Blackbeard se nadovezao da je Trinity dao velik doprinos reggae industriji. “Bio je poznat po "Three Piece Suit", najveći broj hitova koje je postigao bilo je za Joea Gibbsa, a imao je i veliki hit s Judgment Timeom. Kroz izvrstan doprinos, odigrao je svoju ulogu ”, rekao je Blackbeard za DancehallMag.

Na "Three Piece Suit" Trinity je toastao je na novoj verziji riddima Altona Ellisa "I’m Still In Love With You", s tekstom koji je predvidio prelazak dancehalla s "kulturnih" tekstova na sve više materijalne i seksualne tematike . 

Rođen kao Wade Brammer 10. veljače 1954. godine, Trinity se školovao u Alpha Boys školi. Nakon što je u početku radio pod imenom Prince Glen, počeo je raditi pod umjetničkim imenom Trinity, preuzetom iz spaghetti vesterna . Nakon što je radio kao DJ na nekoliko sound systema u Kingstonu debitirao s pjesmom je u ožujku 1976. godine s "Set Up Yourself" koju je snimio za producenta Josepha Hooa Kim.

Krajem 1976. pridružio se Dillingeru na singlu "Crank Face" i na album Clasha kojeg je producirao britanski producent Clement Bushay. Godine 1977.  je bio vrlo tražen, snimio je više od 20 singlova za razne producente, uključujući Winstona Rileyja, Tommyja Cowana, Joea Gibbsa i Yabby Youa. Godinu dana kasnijeTrinity je također nastupa na koncertu One Love Peace u Kingstonu. U kasnijim 1970-ima Trinity je počeo producirati za sebe i druge izvođače, pokrećući vlastitu etiketu Flag Man. 1979. godine snimio je duet "Funny Feeling" s Dennisom Brownom, a pridružio se Barringtonu Levyju na "Lose Respect" i "I Need a Girl" 1979. odnosno 1980.

Blackbeard je producirao posljednji album Trinityja, "Trinity & Friends" koji je objavljen 2020. godine, a na njemu su gostovali Barrington Levy, Black Uhuru, Ken Boothe, Barry Brown, Johnny Clarke i Erroll Dunkley.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života