logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
26. Siječanj 2016

Novi video Radio Aktiva

Radio Aktiv i Martina Geber Geby snimili su videospot singla “Ovo nije san”.
Spot je snimljen u zagrebačkom klubu Shock Show Industry,poznatijem kao Katran, za režiju i scenarij je zaslužan Jura Troje, spot je snimila i montirala Mateja Ilijašev, a koreografija i ples su djelo Sare Piljek. Pjesma “Ovo nije san”, u kojoj je pulsko-zagrebački sastav ostvario svoju prvu vokalnu suradnju, ugostivši ovogodišnju dobitnicu Porina, Martinu Geber – Geby, je treći singl s hvaljenog albuma “Stvarnost između reklama” (Aquarus Records / Spona, 2015.). Uz već prepoznatljivu puhačku sekciju, bend po prvi puta koketira sa zaraznim disco i funky ritmovima koji pokreću vaše noge, ruke i glave.

"Pjesma je intimnijeg karaktera, a govori o svakodnevnim osobnim unutarnjim borbama i dilemama te vjerujem da će se mnogi slušatelji pronaći u njoj." - rekao je autor pjesme Brane, pjevač i gitarist benda.

Radio Aktiv je još 2011. godine, kao demo bend, privukao pažnju na sebe pobjedama na dva najveća hrvatska demo festivala – HGF demo festival i HR demo klub. Debitantski album “Grije nas isto sunce” (Aquarius Records / Spona, 2012.) je opravdao očekivanja publike, kritike i struke te Radio Aktivu donio nominaciju za Porin u kategoriji “Najbolji novi izvođač” 2013. te Fender Mega muzika nagradu za najbolji mladi bend iste godine. Aktualnim albumom “Stvarnost između reklama” dodatno su podignuli kvalitetu glazbe i produkcije, primili zaslužene pohvale publike i kritike, a singlovi “Isto sunce” i “Jure, žure” su zauzeli vodeća mjesta na brojnim nacionalnim i regionalnim radijskim postajama, a nekoliko tjedana su boravili i na “TOP 40”, službenoj nacionalnoj listi najemitiranijih singlova.

"Stvarnost između reklama" je u usporedbi s prethodnim albumom, puno sofisticiranije izdanje s nekoliko iznenađenja(kao što je primjerice "Ovo nije san"), u kome su Radio Aktiv svoje kvalitete doveli do vrhunca. A one su pamtljivi tekstovi, koji zapravo nešto i govore, te zabavni, dinamični, i najposlije vrlo radiofonični ska, obogaćen brojnim drugim utjecajima za ugodno slušanje, zadovoljno cupkanje i divlji ples.” – Z. Marković, Reggae.hr

“Radio Aktiv su dobro uigrana osmorka s jasnim pogledima na život – i na one njegove ružne i na one njegove lijepe trenutke. Usklađeno višeglasno pjevanje doprinosi dobroj prijemčivosti njihovih pjesama i vjerujem da će njihova muzika naći odaziva u radio i TV muzičkim programima. Radio Aktiv su na pravom putu, izgradili su svoju prepoznatljivost i trebaju samo raditi na svom daljem uzdizanju.” – Dragutin Matošević, Barikada
Tekst:   Spona

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice