logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Slušaj ovo
28. Travanj 2015

Album Radio Aktiva u prodaji

Drugi studijski album
Pulsko-zagrebački ska rock sastav Radio Aktiv predstavlja dugoočekivani, drugi studijski album “Stvarnost između reklama”. Album je najavljen singlovima “Isto sunce” i “Jure, žure”, a sadrži trinaest autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Kao i na debitantskom albumu, produkciju potpisuje mladi perspektivni producent Mark Mrakovčić, a po prvi puta su u produkciji sudjelovali i članovi benda Branimir Čubrilo i Korado Vidulin. Dizajn naslovnice je djelo Laure Bosazzi i Sanje Tušek. Album obiluje ritmičnim pjesmama društveno-osobne tematike, a kao što naslov sugerira, nudi nam djelić “stvarnosti” u suvremenom svijetu iskrivljenih i površnih vrijednosti, s velikom dozom pozitivizma iz perspektive “Radio Aktiva”.

Branimir Čubrilo, vokal Radio Aktiva, kaže: “Nakon iznimno dobrog prijema našeg debitantskog albuma, podigli smo ljestvicu očekivanja i prihvatili izazov opravdati ista u glazbenom, produkcijskom i tekstualnom smislu, u čemu smo, nadam se, uspjeli. Uživali smo stvarajući i snimajući nove pjesme te vjerujemo da će se i naša publika u njima pronaći i zajedno s nama uživati na našim koncertima kao i do sada.”

Radio Aktiv je još 2011. godine, kao demo bend, privukao pažnju na sebe pobjedama na dva najveća hrvatska demo festivala – “HGF demo festival” i “HR demo klub”. Debitantski album “Grije nas isto sunce” (Aquarius Records / Spona, 2012.) je opravdao očekivanja publike , kritike i struke te Radio Aktivu donio nominaciju za “Porin” u kategoriji “Najbolji novi izvođač” 2013. te “Fender Mega muzika” nagradu za najbolji mladi bend iste godine.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena