logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Domaći dub/reggae izvođači
28. Kolovoz 2023

Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Nova snaga na sceni 
U nedostatku ženske energije na reggae sceni, Dr.Obi na svojim riddimima predstavlja tri moćne reggae vokalistice Anju G, Roo T i Sistah Tenu. Anja G, Roo T i Sistah Tena su na misiji predstavljanja hrvatske ženske snage na reggae sceni, a s njihovim dubokim porukama u kombinaciji s Dr.obijevom vlastitom produkcijom od rootsa do digitalnog i steppers zvuka ova suradnja jamči upečatljivo glazbeno iskustvo. 

Dr.Obi
je započeo svoje glazbeno putovanje 2005. godine sa svojim i dalje aktivnim Jahstice zvukom. Od 2005. godine član je mnogih dub i reggae projekata u Hrvatskoj. Vještine audio inženjeringa naučio je kao član Digitron Sound Systema i benda Bamwise. Danas radi kao tonac za mnoge hrvatske bendove, također je dio Pozitivnog Ritma (koji organizira festivale Dimensions i Outlook) te je glavna osoba za ozvučenje na Seasplash festivalu. Godine 2017. započinje vlastitu produkciju u suradnji s Anjom G i zajedno osnivaju vlastitu izdavačku kuću Amplifyah Music 2018. Na Amplifyah Music izdaje prvi hrvatski riddim EP "Bun Dem" u suradnji s Queen Omegom, Anjom G i Sistah Tenom. Dr.obi često vodi mnoge radionice o audio tehnici i inženjeringu zvuka. Aktivno radi na obrazovanju i suradnji s mnogim mladim umjetnicima s područja regije.

Anja G je reggae pjevačica, a s Dr.obijem je nastupala na mnogim dub i reggae festivalima u Europi (Outlook festival, Seasplash Festival, Dub Lub u Sloveniji, Love and Rage u Italiji, Contact u Francuskoj, Escape the City, Membrain Festival, Zion boška, Roots in the Woods u Sloveniji, Dub Universum u Njemačkoj, Dubova Psychoza u Slovačkoj, Reunited festival, Pandemonium festival...). Njen prvi službeni EP s dvije pjesme "Bang! Bang!" i "Raggamuffin" izdan je na Amplifyah Music. Godine 2018. Anja G izdaje svoj prvi vinil "Wrong System" s japanskim producentom Dub Kazmanom za Woodland Records. Uskoro nakon toga izdaje "Corruption" s Kai Dubom na 12", a od tada je napravila mnogo suradnji s artistima diljem svijeta!

Roo T je mlada pjevačica bazirana u Zagrebu. Svoje glazbeno putovanje započela je svirajući flautu i druge instrumente, što ju je odvelo kroz mnoge različite žanrove glazbe. Mikrofon je prvi put uzela u ruke u sklopu soundsystem zabave 2019. godine. Nakon mnogo sessiona na lokalnim mjestima poput Mastersa i Medike, imala je priliku nastupiti na festivalima poput Seasplasha, Escape the Cityja i Roots in the Woodsa uz izvođače poput Digitrona, Mexican Steppera, Roots Daughters i drugih artista.

Sistah Tena je jedna od tri pjevačice (TNT vocal force) u zagrebačkom reggae / dub / dancehall bendu One Dread. Cijeli svoj život se bavi glazbom, a s bendom One Dread nastupa od 2012. godine. Nakon nekoliko godina iskustva, pridružila se bendu Brain Holidays s kojim je snimila jedan album (System error, 2017). Njena ljubav i strast prema reggae i dub glazbi započela je prije 15 godina kada je otkrila svoje omiljene bendove poput Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, te naravno legendarne MC-ice poput Sista Nancy i Lady G. Sistah Tena ima bogato iskustvo nastupanja na raznim festivalima (Seasplash Festival, OverJam Festival, The Outlook Festival, Reunited Festival, Hoomstock itd.). Ostvarila je nekoliko suradnji s Amplifyah Music, te je bila dio prvog izdanog hrvatskog riddim EP-a "Bun Dem" zajedno s Queen Omegom i Anjom G. Trenutno radi na prvom albumu benda One Dread i autorica je glazbe i stihova pjesme "Mr. Nicey Nice" koja je već objavljena. Osim glazbene karijere, radi kao povjesničarka umjetnosti i kustosica u galeriji Spot u Zagrebu.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice