logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Domaći dub/reggae izvođači
16. Studeni 2022

Vibration Addict Soundsystem

Soundsystem iz Sutivanca
Vibration Addict je ručno rađeni soundsystem iz Sutivanca, sela u unutrašnjoj Istri koji nastaje početkom 2015. iz čistog hobija i ovisnosti o dub muzici. Iza njega stoji soundsystem operater i selektor Neven Šugar, koji je 2014. počeo raditi svoj soundsystem iz potrebe da dub muziku osjeti u pravom smislu. Kutije koje sam izrađuje radi po uzoru na originalne engleske I jamajkanske soundsysteme pogonjene visokokvalitetnim komponentama. Od početka mu je u prvom planu kvaliteta i čistoća basa, zato već više od sedam godina od njega čujemo istu zvučnu sliku. I od početka se drži načela da zvučnici imaju manje watta i da soundsystem ima više kutija za najbolje rezultate.

Tako počinje predstavljati svoju ideju lokalnoj zajednici i odmah se je navukao na to da zabavlja ljude. Pa u cilju da zadovolji svoje strasti i zarazi druge sa soundsystemom i dub muzikom započinje serije događaja na svojoj kampanji, Dub inna di Brajde i Bass Kampanja. U 2020 počinje uređivati svoju šumu za događanja uz testne partije. Sljedeće godine šuma dobiva ime Zion Boška, mjesto za soundsystem zabave. Događanja su se prošle sezone održavali jednom mjesečno uz reggae/dub izvođače, a bilo je događaja kada je bila obuhvaćena i sva bass muzika.Godine 2022. u Zion Boški organizira soundsystem festival svjetske klase uz najpoznatija imena sa scene.

Od samih početaka kao podrška na mikrofonu mu se pridružuje Disciple Mark I, i tako održavaju sessione u soundsystem stilu. U proteklim godinama sudjeluje na festivalima Outlook, Seasplash, Escape the City i sličnima, kao i na događanjima van Hrvatske. Koliko je ovisan o soundsystemu, toliko je i o novoj muzici, tako ćete na njegovim sessionima uglavnom plesati uz najnovija izdanja brže i melodične dub produkcije. Stil muzike koju najviše pušta može se opisati kao rootical steppa dub, ali ne zaostaju puno ni ostali stilovi sve od rootsa do futurističkih zvukova duba.
Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života