logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Recenzije
Dubwiser
Dubwiser 2022.
22. Travanj 2022

Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"

"Dubwiser Volume Two" kompilacija

Sredinom devedesetih godina kada smo još maštali o brzom nabavljanju i širokoj dostupnosti muzike, radio postaje su bile od iznimne važnosti u proširenju glazbenih obzorja. Tako su i Bass Culture unutar svog djelovanja na Radiju 101 ostavili izniman utjecaj gurajući Dreadzone u radijski eter. Zvuk Dreadzonea je u to vrijeme bio otkriće, nešto apsolutno novo i osvježavajuće. Ovaj bend je tako ostao među ljudima, privukli su širok dijapazon slušatelja; voljeli su ih partijaneri, a voljeli su ih i rockeri. Na upečatljiv vokal Earl 16 u to vrijeme nitko nije ostao ravnodušan.

Nakon skoro 30 godina bend je još uvijek u opticaju, bez puno eksperimentiranja 2019. objavili su kompilaciju "Dubwiser Volume One" koja je egzistirala oko jezgre umjetnika koji snimaju za izdavačku kuću Dubwiser – Earl 16, Professor Skank, Sub Mantra ….Vođeni tim projektom došlo je vrijeme za objavljivanje drugog dijela kompilacije koja je objedinila sve Dreadzonove dosadašnje značajke. Album otvara obrada “Sightsee MC” Big Audio Dynamitea u Dreadzone remixu u kojem su ubacili i vokale Soom T te ga zaokružili s Megativeom kao i moćnim vokalom Don Lettsa. Nastavlja se u lepršavoj suradnji s talentiranom Emily Capell u “Dread Town” u ska poskočici “Dread Town”. Emily Capell se pojavljuje još i pjesmi “Flamingo” u Dubmatix remixu i “Bombs to the Beatles” (Dreadzone remix), gdje se još jednom očituje njen fenomenalan potencijal. “Meaning Of Love” i “For the Money” obilježen su suradnjom s Professor Skankom, a “Meaning Of Love” se zaokružuje bezvremenski vokal Earl 16-a. Još jedan od aduta na albumu je definitivno “Boundary” u kojem je prste imao dub maestro Gaudi, a kojeg još jednom upotpunjuje Earl 16 na vokalu. Album zatvara SubMantra u desetominutnom bloku pjesama koje odvode u ekstatičan smiraj albuma.


Dubwiser Volume Two” nije ponudio ništa neočekivano i novo od Dreadzonea. No ipak su obje suradničke kompilacije donijele osvježenje u Dreadzone zvuku; svaki autor je doprinio da ovi stari znalci nastave zvučati kompaktno i postojano. Iako se osjeti nedostatak MC Speea, Dreadzoneovom potpisu tinta se nije sasušila. Ako ste ljubitelj njihovog rada, topla preporuka za Dubwiser Volume Two kompilaciju.

Tekst:  

Video sadržaj