logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Recenzije
Dub-Stuy Records
Dub-Stuy Records 2016.
12. Ožujak 2016

Tour de Force - "Soundboy Prayer" 12''

Izvanredna i neugodna situacija 

Dodatna slika 1

Isto kao što svaki recenzent ponekad riskira sve ulazeći u opasnost da njegov osvrt na koncu nenamjerno ispadne kao neki jeftini reklamni tekst - ali ako je nešto dobro, onda se to mora jasno i glasni reći! - tako svaki sound sistem, koji nešto drži do sebe, u svom arsenalu ima nekolicinu tajnih oružja. Ubitačnih dubplateova, koji se upotrebljavaju samo u posebnim trenucima ili na uporno tjeranje fanova. Obično se ti komadi ne mogu nigdje kupiti, već se mora dovući svoju guzicu na dotični sound sistem događaj da bi ih se čulo. Jebiga, tako to funkcionira.

Brooklynski sound sistem tandem Tour de Force nije tu iznimka i već godinama ima takav jedan dubplate na skladištu, koji je se mogao čuti isključivo na njihovim nastupima prije nego je 2014. godine postao besplatno dostupan preko Reggae Record online shopa povodom izlaska njihovog debi albuma "Battle Cry".

Riječ je o "Soundboy Prayer", masivnoj sound sistem himni s vokalnim samplovima slavnog Johnny Osbournea, majestetičnim puhačima i razarajućim basevima. Za ovo novo 12-inčno izdanje su ju dodatno ispolirali i upgrejdali prema aktualnim zahtjevima. Bubnjevi udaraju još snažnije, basevi još više uvrću utrobu, a puhači i mračni synthovi osvajaju nezaustavljivo. Prateći dub miks potencira cijelu stvar do neizdržljivosti kad se tijelo počinje samo od sebe i nekontrolirano uvijati u neodoljivom ritmu.

A to nije sve. U izdanje su upakirana još dva remiksa ovog dubplatea. Prvi je dinamični drum'n'bass remiks od Jacky Murda iz Chopstick Dubplate, a drugi je punokrvni, distopijski steppers remiks s uplivima dubstepa iz režije poljskog producenta Radikal Guru. Slučaj opisan na početku teksta je se upravo dogodio ovom prigodom - čita se baš kao reklama. Ali ovo izdanje ništa manje i ne zaslužuje. Preporuka.

Tekst: