logo-t

 • Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP

  Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP "Inna Dancehall Style"

 • Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

  Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

 • 50. obljetnica izdanja albuma

  50. obljetnica izdanja albuma "Catch A Fire" Boba Marleya & Wailersa

 • Little Lion Sound -

  Little Lion Sound - "Sound Killer Riddim" - dobro realizirana ideja

 • Burning Spear -

  Burning Spear - "No Destroyer" - studijska potvrda njegove životne energije

nike

Događanja
Izvještaji
10. Veljača 2023

Dobra reggae svirka Mellow Mooda u Zagrebu

Talijanski reggae bend u Zagrebu

Mjesec reggae mjuze nismo mogli bolje dočekati; početak veljače u Zagrebu su otvorila tri sjajna koncerta što domaćih što inozemnih gostovanja. Prethodnog vikenda su ST!ILLNESS i Brain Holidays napravili odlične žurke u Vintageu, a sredinu ovog hladnog tjedna ugrijala je talijanska reggae atrakcija Mellow Mood. Pojava dvojice braća blizanaca početkom dvijetisućitih nije ostala nezamijećena, a iako smo tehnički u susjedstvu tek 2023. imali smo ih priliku prvi put slušati u Hrvatskoj. Iako je vani bilo hladno za poludit, zagrebačka publika je u poprilično velikom broju došla u klub Dva Osam podržati bend koji su sada već davne 2009. počeli bilježiti prve internacionalne uspjehe. Službenog zagrijavanja pred koncert nije bilo što je otvorilo priliku za ugodno ćaskanje među okupljenima.

Bend je iza desetke izašao na skučenu pozornicu kluba i odmah je bilo jasno da iako su nastupali na velikim svjetskim pozornicama vrlo dobro se snalaze i u skromnim uvjetima. Obzirom da su na turneji koja je fokusirana na promociju albuma “Mañana”, bend je set listu bazirao na aktualnom materijalu. Domaća publika je pokazala da se pripremila za koncert pa su s odobravanjem pratili Mellow Mood u novim stvarima kao što su  “Blessing on me”, “Mr. Global”, “Starting Mañana”, “In My Town”, “Sweet like honey”, “I And I Chant” koju su iznijeli čak i u remix izdanju s Anthony B-em i Alborosijem. Prateći bend sastavljen od gitare, bubnja, basa i klavijature držali su čvrst ritam braći Garzia koji su više/manje uspješno animirali publiku. Oko sredine koncerta koncentracija i intenzitet pomalo opadaju no starije numere poput “Dance Inna Babylon”, “Inna Jamaica”, “Another Day” i “String Up A Sound” ipak održavaju vatru živom do kraja koncerta. Mellow Mood je gotovo do savršenstva doveo svoj nastup stoga se njihovo probijanje leda pred zahtjevnom zagrebačkom publikom može nazvati uspješnim polaganjem ispita. U svakoj minuti koncerta osjeti se da iza ovog benda stoji puno rada i ulaganja u kvalitetu opreme, a jedino što kvari dojam ove vrlo dobre večeri je dojam sterilnosti koji je vjerojatno prouzrokovan pretjeranom željom za perfekcionizmom. 

Mellow Mood nije bend koji pokreće planine, ali šire pozitivnu poruku koja nam je potrebna u ogromnim količinama. Vjerujem da svatko tko je bio željan dobre reggae svirke, iz Dva Osam u srijedu navečer je otišao kući zadovoljan. “Mañana” tour se nastavlja sve do kraja ožujka, ako ih ulovite svom gradu svakako svratite na dobru reggae igranku. 

Foto: Luka Sertić
Tekst:  

Recenzije

Alborosie - "Destiny" - reggae izdanje za sve ukuse
Aza Lineage - "Kingston To Cali" - nastavlja potvrđivati status nove reggae zvijezde
Reggae Roast - "More Fire!" - vruća ljetna roba
Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava
Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji