logo-t

 • RootsInSession & Marcus G objavili “Lockdown Ska Riddim Album”

  RootsInSession & Marcus G objavili “Lockdown Ska Riddim Album”

 • "Stupor Saturnalis", novi singl za Kali Fat Dub

 • Alborosie -

  Alborosie - "For The Culture"

 • Najavljen OverJam International Reggae Festival

  Najavljen OverJam International Reggae Festival

 • Brain Damage meets Big Youth -

  Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"

nike

Događanja
Izvještaji
8. Prosinac 2019

Povratak korijenima

Koncert Bamwisea u Attacku
Nakon duljeg samostalnog koncertnog izbivanja u Zagrebu, Bamwise se sinoć vratio korijenima, u Attack. Vlastite temelje su zakucavali u Medici, a članovi benda u međuvremenu su se profilirali kao glazbeni profesionalci. Kako su rasli oni osobno, tako je rastao i Bamwise. Doduše, dugo smo čekali na “Soundproof” no već i prije izlaska albuma Bamwise su se dokazali kao koncept koji čvrsto stoji na nogama.

Krenuli su sinoć direktno u glavu, bez uvoda i puno priče. Odriješito su predstavljali svoj rad, iznenadili su s koketiranjem s afrobeatom no čekala se njihova eksplozija od koje će se zatresti kosti. Kočnicu su napokon pustili s “Fury” i u tom trenutku je koncert zapravo započeo. Zadobili su kompletnu pažnju publike sa “Sound Engineer”, a “Run From Sound” je donio taj očekivani klimaks. Njihova ekspresija je i dalje moćna mašina koja melje sve pred sobom no od najavljenog audio vizualnog spektakla sinoć je zadovoljeno samo čulo sluha. Vizualni identitet koji je Bamwise pomno gradio godinama, ostao je u drugom planu. Njihovi vizuali ovog puta predvođeni Katrin Novaković prikladniji su većim pozornicama, a aspekt osvjetljenja u Attacku zapravo nije ni vrijedan spomena. Iako je Attack dom iz kojeg su potekli, uvjeti koje ovaj bend sada potražuje daleko su od onog što im danas Attack može ponuditi. Bili su na domaćem terenu, no punokrvnost nastupa je ipak izostala. 

U datim uvjetima Bamwise je pomalo sramežljivo dao najbolje od sebe, ali snaga i kvaliteta benda je i dalje tu. Dokazali su oni vlastitu jedinstvenost već odavno, ostaje nam pratiti razvoj njihove kreativnosti.
Tekst:  

Recenzije

Alborosie - "For The Culture"
Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"
Shanti Powa - “Dreamer”
TriXstar - “Dear 2020”
Lee Scratch Perry & The Spacewave - "Dubz Of The Root"