logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Izvještaji
6. Studeni 2015

High Tone začinili srijedu

High Tone gostovali u Zagrebu 
Vijest da High Tone nakon šest godina ponovno dolazi u Zagreb odjeknula je među publikom koja je željna drugačijeg zvuka. Obzirom na pozamašni opus francuskih dubera, Zavod za eksperimentalan zvuk svakako je jedan od boljih programa na kojima se High Tone mogao ukazati. Dokaz o njihovoj popularnosti u Hrvatskoj svjedočio je i red na ulazu koji nas je dočekao ispred KSET-a.

Kako je i bilo najavljeno, High Tone izašlii su na pozornicu u 22h, a mračni eksperimentalni zvukovi ispunili su KSET. Ugodno pun klub utapao se u bas vibracijama, dok je pogled na vizualzacije bio naprosto impresivan tijekom cijelog koncerta. U njihovu dub to dubstep varijantu ušli su i jungle ritmovi koji su dodatno rasplesali publiku koja se već prvobitno rastrgala na dubstep ritmove. Prvi dio koncerta obilježio je hit „The Orientalist“ i novije trake poput „Until The Last Drop“ dok je „Old Mind“ potencirala živčanost, ali su zato „Rub A Dub Anthemom“ udubirali nabrijanu publiku koja je osigurala Francuzima odličan prijem u Zagrebu. Iako je koncert pomalo mlako priveden kraju nakon kratkog bisa, dojam je da su svi generalno zadovoljni. Iako su svi u suštini došli prvenstveno zbog izvođača u KSET, ovo događanje priuštilo nam je još jednu lijepu stranu, a to je susret s mnogobrojim poznatim licima s kojima nemate priliku družiti se svaki dan.

Pozitivan Ritam i Zavod za eksperimantalan zvuk pokazali su kvalitetnu suradnju i utvrdili da se održivi koncerti mogu raditi i usred tjedna. Organizatori su nam i ovaj put ukazali da treba inzistirati na kvaliteti, a ne kvantiteti. 

Foto: Mario M. (terapija net)
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena