logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
3. Srpanj 2024

Četiri pozornice na desetom izdanju Reunited Festivala

10. Reunited festival
Prvi vikend srpnja ostavite si za posjet predivnom valpovačkom dvorcu Prandau Normann jer njegove će moćne zidine biti dom desetom Reunited festivalu. Ovo jubilarno izdanje započet ćemo nultim danom u četvrtak, 4.srpnja. Otvorenje festivala započinjemo izložbama umjetničkih radova Katarine Pucko (Millenial RAPsody), Josipe Novaković i Vetona Rečice. Uz mlade lokalne umjetnice i umjetnike, deseti ćemo Reunited otvoriti i Artbeat putujućom izložbom stickera, Graffiti street art history turnejom, koja nam prikazuje fotografije graffiti radova lokalnih umjetnika i graffiti jam, te izložbom fotografija i plakata svih deset godina Reuniteda, koju će za vas i nas pripremiti Domagoj Oklopčić i Bojan Molnar i izložbom fotografija Dub Asyluma koja prikazuje soundsysteme bilježene njegovim vlastitim fotoaparatom.

Nakon izložbi nam se pridružite na projekciji filma “Sevdah o Rodama”, dokumentarcu o Edi Maajki kojeg ove godine slušamo na festivalu. Projekcija se održava u 20h u suradnji s udrugom Rare iz Vinkovaca koja organizira festival dokumentarnog rock filma DORF .

U petak i subotu (5. i 6. srpnja) posjetite sajam s radovima i proizvodima lokalnih umjetnika, udruga i poljoprivrednika. Prijavite se za subotnje dnevne radionice: radionicu joge u 13h vodit će Sonja Novoselić, a likovnu radionicu izrade vaza i tegli za cvijeće u 15h vodit će mlada lokalna umjetnica Katarina Pucko.

Nećete biti ni gladni ni žedni jer će se za vas pobrinuti Vesperas burger bar, Space bar, Hmeljita i Vrtilica. Bogat glazbeni program ove godine raspoređen je na četiri pozornice.
Saso Mange, Roadtripper, Limiter, Drava HiFi i Rebel station soundsystemi su uz čije ćete vibracije i basove imati osjećaj da za pokret ne treba puno truda, dođite isplesati dušu na Open air stageu, Revolution stageu, SINEWAVES stageu i u chill put zoni, pokrenut će vas preko 40 kW sounda.

Dnevne aktivnosti i druženja bit će popraćeni laganim ritmovima u chill out zoni, zahvaljujući Limiter sound systemu. Revolution Stage na kojem možete čuti selekciju u rasponu od duba do dubstepa donose nam domaćini i prijatelji iz Drava HiFi i Rebel Station sound systema.  Techo/house petak i drum’n’bass subotu provodimo na Sinewaves Stageu  uz Roadtripper sound system. 

Prijatelji iz Saso Mange sound system zaduženi su za open air spektakl, gdje će nam u petak svirati lokalne mlade snage Gradske bitange i Extroft, osječki indie bend Čuvarkuća i zagrebački reggae sastav One Dread. Subotnji Open Air sav je u znaku hip hopa i rap zvuku. Marushka i Armando vrte selekciju rapa, nakon njih nam dolazi lokalni rapper Eastok i osječki MC Massimo Savage, a za kraj večeri stiže nam legenda balkanskog rapa Edo Maajka.

Popis izvođača:

Revolution Stage (Rebel station meets Drava HiFi soundsystem)
Sitnica
Mance
Roadtripper
Dalko
STO40
Omega Revolt
Azimuth
Butchaa
Dub Asylum
Low Frequency
Slavonija Vibes
Open Air Stage (Sasomange soundsystem)
Gradske Bitange
Extroft
Čuvarkuća
One Dread
Armando
Marushka
Eastok
Massimo Savage
Edo Maajka
SINEWAVES Stage (Roadtripper soundsystem)
Semitone
Minimalist
Khari
DJGK
Killan
Sven Nalis
Ronin
Indukt
Fullstep Phil
Raul B
Nobru
Chill out zona (Limiter soundsystem)
Limiter soundsystem
Dub asylum
Killan
Butchaa
Sitnica
Low frequency
Dub Asylum
DUBMX
DJ Azimuth

Reunited festival nastavlja promovirati zero waste način života koristeći višekratne čaše i reciklirajući otpadne materijale davajući im novu namjenu. Neka vam ovo bude pozivnica i podsjetnik da zaokružite datum na kalendaru i s nama nestrpljivo dočekate prve zvukove onoga što ćemo poslije prepričavati kao nezaboravno!
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio