logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
16. Lipanj 2024

One Dread na desetom Reunited Festivalu

10th Reunited festival

Udruga Revolution Valpovo predstavlja
10th Reunited festival
Music / Art / D.I.Y. / Soundsystem festival
Dvorac Prandauu Norman,Valpovo
5 i 6. srpnja 2024.g

Priključujemo se najljepšem dobu godine s najavom posebnog, jubilarnog, desetog izdanja Reunited festivala

Prvi vikend u srpnju pridružite nam se u dvorcu Normann Prandau, gdje po deseti put ispisujemo priču za pamćenje, dođite i plesnim korakom napišite svoj ulomak u Reunited knjizi. Priroda, moćne zidine, vibracije basa pod nožicama i u srcima, radost koju ćemo si prenositi osmjesima i zagrljajima najbolja su pozivnica za nezaboravan provod i veliku uspomenu. Za sve vas starosjedioce i za sve vas koji ćete nam se ove godine prvi puta priključiti, dočekat ćemo vas 5. i 6 . srpnja u već dobro poznatom okruženju – najljepšem dvorcu u svemiru. Magična atmosfera Prandau Normann dvorca stvorila je velike legende, ali i započela doživotna prijateljstva i prave ljubavi o kojima se i danas govori.

Mi smo za ovu godinu spremni, srca su nam puna, ruke kreću na posao, a noge već skakuću prisjećajući se ritmova prošlih godina. Ove godine organiziramo bogat dnevni program ispred dvorca s izložbama i radionicama sa glazbenim programom i večernji program na tri pozornice, od kojih će jedna biti u dvorištu dvorca, a druge dvije u unutrašnjosti dvorca, sretno s odlukom gdje će vam biti bolje.  Ginko će nam pružati hlad i kraj njega ćemo se uzemljiti tijekom dnevnih radionica. Mali sajam proizvoda lokalnih kreativaca i poljoprivrednika u šarenilu svega bacit će vam osmijeh na lice jer možete podržati domaću proizvodnju samim svojim dolaskom, ali sigurno nećete otići praznih ruku.

Na večernjem programu isplešite dušu uz nastupe raznih izvođača iz regije i ispratite noć razmjenjujući najsretniju energiju. Reunited festival nastavlja promovirati zero waste način života koristeći višekratne čaše i reciklirajući otpadne materijale davajući im novu namjenu. Neka vam ovo bude pozivnica i podsjetnik da zaokružite datum na kalendaru i s nama nestrpljivo dočekate prve zvukove onoga što ćemo poslije prepričavati kao nezaboravno. 

Saso Mange sound system 
Roadtripper sound system
Limiter sound system
Drava HiFi sound system
Rebel Station sound system

One Dread vam sprema najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska poslasticu koja će sigurno dignuti na noge vas i sve koje povedete sa sobom. Bend je predvođen TNT (Tena, Nika i Tea) vokal sekcijom koja troglasno hoda, misli i pjeva. Čvrstu i moćnu ritam sekciju drže Jah Knez na basu i Cimi na bubnjevima, dok Ras Mirko na kljavama i Bruder Goran na gitari hodaju po tankoj liniji između roots rock reggae-a i srodnih žanrova kojima golicaju vašu maštu i pružaju vam jedno vanserijsko reggae iskustvo.

One Dread položili ispit, poziv na revoluciju je uspio

Slavonija Vibes Syndicate je kolektiv nekoliko zaljubljenika dub reggae zvuka koji dolaze iz različitih kolektiva s područja Slavonije. Brlog Predstavlja, Glechudesa Massive i Revolt dj*s. Ekipa se upoznala preko Seasplasha i na nekoliko nastupa na kojim su zajedno nastupali skužili su zajedničku ljubav prema dub i reggae zvuku i stvorila se ideja o kolektivu koji bi okupljao dub reggae selektore iz Slavonije i u Slavoniji predstavio taj zvuk.

Tekst:  

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio