logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
26. Travanj 2024

Donovan Kingjay & Soulcraft Rockers na Natural Mystic Reggae Music Festivalu

11. izdanje Natural Mystic Festivala u Srbiji 

Ovogodišnje izdanje Natural Mystic Reggae Music Festivala u Ždrebanu održava se od 19. do 21. srpnja, a uz Wicked Dub Division najavljeni su Donovan Kingjay u pratnji srpskog reggae benda Soulcraft Rockers.

Donovan Kingjay je rođen u Londonu, a svoje dječačke dane proveo je na Jamajci. S 18 godina Donovan Kingjay isprva poznat kao Singjay napravio je svoje prve korake pred javnošću. 2005. godine. Zahvaljujući Fredu Locksu postaje Kingjay, ime koje će postati sinonim za moćno prisustvo u glazbenoj industriji. Sugar Minott je primjetio Donovanov talent podigavši njegovu karijeru na nove visine. Njegov debi "Never Too Late" na Sugar Minottovom Youthman Promotion Labelu 2000. godine obilježio je je prijelomni trenutak u njegovoj karijeri. Od tada je Kingjay surađivao s različitim producentima, izbacujući singlove poput "I Wish" i himni kao što su „Black Liberation / Great Steve Biko“, „Each One Teach One“ koje su odjeknule širom svijeta među ljubiteljima reggae muzike. Donovanova dva albuma "Higher Meditation" i "Natural Living" pokazuju njegovu duševnu liriku i melodije pritom pozivajući slušatelje na duboka putovanja refleksije i inspiracije. Okrenut ka svojim korijenima on u glazbi odražava bogatstvo jamajčanskog naslijeđa i duh jugoistočnog Londona. Donovanova energična scenska pojava oduševljava publiku širom svijeta. Od intimnih prostora do prestižnih događaja njegovi nastupi dobijaju pohvale i učvršćuju njegov status na suvremenoj reggae sceni. 
https://donovankingjay.com/

Soulcraft Rockers
Prva dva albuma bend je snimio i izdao s istaknutim srpskim reggae umjetnikom, Hornsman Coyotejem, pod nazivom ''Hornsman Coyote & Soulcraft'' (2014.) i ''Safe Planet'' (2016.). Album ''Safe Planet'' je odlično prošao i kod inozemne publike i bend je održao neke zapažene nastupe u Nizozemskoj, Belgiji, Mađarskoj, Hrvatskoj i festivalima kao što su Seasplash, Exit, Irie Vibes, Sea Dance i čuveni Eurosonic Festival. Za svoj treći album Soulcraft je za pjevača regrutirao poznatog gvajanskog umjetnika pod imenom Ras Mc Bean. Rezultat ove suradnje je album ''Reggae On A Mission'' koji je izašao 2018. godine i koji je odmah završio na prestižnim svjetskim reggae listama. Sredinom 2022. bend izbacuje instrumentalnu roots/reggae/dub singl pod imenom "Hustlin' Dub" s dobro poznatim dub maestrom Echomerom, koji je posljednjih nekoliko godina i službeni ton majstor benda. "Hustlin' Dub" je izašao u formatu "lathe cut" ploče od 7 inča u limitiranoj ediciji na čuvenoj nizozemskoj roots reggae etiketi Earth Works. Početkom 2023. bend snima novi singl i spot s Ras Mc Beanom pod imenom "Belgrade Reggae", koji najavljuje novi album koji izlazi na jesen 2024. Zanimljivo je istaknuti da su za ovaj spot korišteni kadrovi nastupa Ras Mc Beana i Soulcrafta upravo s Natural Mystic festivala 2022. godine. Soulcraft je trenutno u studiju gdje privodi kraju snimanje novog materijala sa specijalnim gostima čiji identitet se za sada ne otkriva.

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice