logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
18. Ožujak 2024

Dubolik na Escape the City Home sessionu

ETC Home Session #52 
Jadranko Kereković poznat i kao Dubolik rođen je u Sarajevu, a devedesetih se preselio u Zagreb gdje se susreo s punk i DIY scenom bivše Jugoslavije. Godinama je svirao gitaru u hardcore punk bendu Radikalna promjena, a tijekom tog perioda, njegov glazbeni interes proširio se na reggae, a kasnije i na dub i glazbu inspiriranu dubom. 

Godine 2002. sudjelovao je u osnivanju Radikal Dub Kolektiva gdje je prvotno svirao gitaru. Kako se bend sve više okretao elektroničkom zvuku, dodao je sintisajzere, samplere i efekte u svoju opremu te radio na produkciji benda.  Paralelno s angažmanom u RDK-u, zajedno s dvojicom prijatelja iz originalnog benda, osnovao je Radikal Dub Sound usmjeren na live nastupe digitalnog duba u kojem je preuzeo ulogu live dubbinga i produkcije. 

Nakon raspada Radikal Dub Kolektiva 2010. godine, on i Vanja O. osnovali su novi live dub projekt nazvan Dubble i uskoro pokrenuli vlastitu etiketu Dub Tunnel rec.koja je do danas objavila četiri 10” vinila u Dubolikovoj produkciji. 

U posljednjih nekoliko godina također je sudjelovao u dub/reggae projektu 6000 Crew s Lo Peaksom i Dr. Obijem (oboje članovi Bamwisea i Jahstice sounda) izvodeći live verzije duba nekih legendarnih riddima s kraja 70-ih/ početka 80-ih i ključnih pjesama koje su ih inspirirale u vlastitoj produkciji. 

Osim vlastitih projekata kontinuirano surađuje s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron) na dub verzijama, remixevima, itd. Kroz godine stvaranja glazbe također je izvodio DJ setove predstavljajući presjek razvoja reggae i dub glazbe od njezinih početaka do suvremenog heavyweight duba.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice