logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
4. Ožujak 2024

David Boomah & RootsInSession na Roots In The Woods Festivalu

Nova imena na Roots In The Woods Festivalu
Roots In The Woods Festival održati će se od 22.- 24. kolovoza na prekrasnoj lokaciji skijališta Trije Kralji. Uz mnogobrojna već najavljena imena poput Weeding Duba, Radikal Gurua, Rockes Dub Mastera, Jah Vibes sound systema, KočevSKA Orkestra, Brain Holidaysa i Roots Raida, Harisa Piltona ovo izdanje dolaze David Boomah i RootsInSession u zajednčkoj kolaboraciji.

David Boomah
je cijenjen kao jedan od najoriginalnijih, najcjenjenijih tekstopisaca i vokala otkad se pojavio na britanskoj jungle sceni zajedno sa Shy FX-om s klasikom „Who Run Tings“ iz 1995. godine. Radeći u studiju i na turnejama s Rebel MC-jem, Shy FX-om, Potential Badboyjem, Bennyjem Pageom i surađujući s artistima kao što su Tenor Fly, Topcat, Navigator i UK Apachi, Boomah je održao kreativnu strast vezanu za reggae i drum 'n' bass. Prije deset godina počela je suradnja s nagrađivanim slovenskim producentskim dvojcem RootsInSession, kada su mu producirali pjesmu „Where do We Go From Here“ za njegov debitantski album „One World Many Cultures“. Lani su suradnju okrunili s balkanskom turnejom koja je obuhvaćala Pulu, Ljubljanu i Beograd, ove godine RootsInSession i David Boomah pripremaju nove reggae i jungle/dnb trake u RootsInSession produkciji.

David Boomah rođen je u Birminghamu, a odrastao je na Jamajci. Nakon povratka u Veliku Britaniju 1990. vrlo brzo počinje nastupati s vodećim imenima svjetske reggae industrije. Nekoliko je godina harao reggae i dancehall pozornicama, da bi 1993. zajedno s UK Apacheom krenuo u osvajanje d'n'b i jungle scene. U godinama 1994./95., kada je groznica zvana jungle počela tresti Veliku Britaniju, zajedno sa Shy FX-om snima stvar "Who Run Things" koji odmah osvaja vrhove svih top lista. Njegov je vokal bio u velikoj potražnji i posuđivao je glas u mnogim glazbenim produkcijama diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Sudjelovao je u stvaranju nekih od najuspješnijih pjesama koje karakteriziraju reggae, dancehall, jungle, drum and bass ritmovi, a u posljednje vrijeme bavi se i dubstepom.
https://linktr.ee/davidboomah

RootsInSession
su jedan od prvih sound systema u Sloveniji s glavnim ciljem istraživanja raznih žanrova glazbe, unazad dvije godine objavili su čak 17 pjesama i remikseva u raznim žanrovima poput reggaea, hiphopa, dancehalla, drum’n’bassa i junglea. Godine 2022. osvajaju nagradu Ambasador kao najbolji sound system u regiji. Privlače publiku svojim energičnim nastupima uživo i brisanjem žanrovskih granica, a njihovo 20-godišnje bogato iskustvo jamči osjećaj za najbolju zabavu na plesnim podijima.
https://linktr.ee/rootsinsession
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice