logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
27. Veljača 2024

Talijanski reggae bend The Admirals na Roots In The Woods Festivalu

Talijanski reggae bend na slovenskom Roots In The Woods Festivalu

Roots In The Woods Festival održati će se od 22.- 24. kolovoza na prekrasnoj lokaciji skijališta Trije Kralji. Uz mnogobrojna već najavljena imena poput Weeding Duba, Radikal Gurua, Rockes Dub Mastera, Jah Vibes sound systema, KočevSKA Orkestra, Harisa Piltona, Brain Holidaysa i Roots Raida ovo izdanje dolazi i The Admirals.

Talijanski reggae bend The Admirals osnovan je 2017. godine prilikom spontanog susreta momaka iz Trevisa i Pordenonea, a od samog početka postavili su sebi cilj doživljavanja glazbe kao izravne komunikacije s publikom. Njihov zvuk nadahnut je jamajčanskim korijenima, ali ne nužno pokušavajući ih kruto reproducirati, već ih miješajući s utjecajima drugih žanrova na kojima su odrasli. Bend se sastoji od Meta na ritam gitari i vokalima, Joea na udaraljkama, Omara na solo gitari, Crisa na bubnjevima, Mika na basu, Mattije na klavijaturama, Martina na tenor saksofonu i Gigi na trubi. 

Tijekom godina nastupali su na događajima poput Pamali Festival (TV), One Love Reggae Reunion (UD), Festa Radio Onda D’urto (BS), Suoni di Marca (TV), Reset Festival (BL), Festintende (UD), Summer Nite Festival (TV), C.S.O. Pedro (PD), Andarò Festival (VR). 

Godine 2019. The Admirals su objavili svoj prvi album "Sail for Tomorrow", dostupan u digitalnom, CD i vinilnom formatu, a 2020. godine objavili su "Moments", EP dostupan samo na online digitalnim platformama. Lani su objavili "Haphazard" iz kojeg je nastao "Haphazardub", sastavljen isključivo od dub verzija postojećih pjesama. 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice