logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Vijesti
6. Veljača 2024

Thievery Corporation dolaze na Šalatu

Novi nastup Thievery Corporationa u Zagrebu
 Thievery Corporation, jedni od najpoznatijih producenata chill out, lounge i globalnih zvukova, dolaze s bendom u Zagreb na stadion Šalata u subotu 6. srpnja 2024.

Kao jedna od najunikatnijih pojava u svijetu elektroničke glazbe Thievery Corporation kroz svoj rad daje uvid u međunarodne glazbene stilove. Njihovu mješavinu raznih osobnosti, kultura, zvukova i utjecaja publika će doživjeti na velikom open air nastupu i ljetnom spektaklu u samom srcu Zagreba.

Kroz gotovo tri desetljeća Thievery Corporation spaja globalne zvukove, od brazilskih, jamajkanskih, preko europskih i indijskih, dodajući im beatove i vokale. Tako stvaraju prepoznatljivi zvučni potpis, primjerice u domeni duba, bossa nove ili techna, koji im je donio horde obožavatelja po svijetu.

Ono što je počelo 90-ih u Washingtonu, preraslo je u pravo svjetsko glazbeno iskustvo i potpuno novi smjer elektroničke glazbe. Rob Garza i Eric Hilton povezali su se oko ljubavi prema brazilskoj glazbi, dubu i bossa novi, te sve to početno povezali kroz apstraktnu i instrumentalnu plesnu glazbu zvukom između trip-hopa i acid jazza. Utjecaj lokalne punk scene donio im je slobodu izražavanja zbog čega je dvojac, ostajući vjeran neovisnosti i vlastitoj etiketi, stvorio jedan od najoriginalnijih izričaja koristeći globalne glazbene stilove.

Glazba Thievery Corporationa je uvijek odavala počast prošlosti, počevši s epohalnim prvijencem iz 1996. “Sounds From The Thievery Hi-Fi” koji se prodao u više od 100 tisuća primjeraka. Predstavio ih je kao pionire koji elektroničku glazbu miješaju s brojnim vokalima i lansirao na glazbenu scenu. “The Mirror Conspiracy” iz 2000. godine, na kojem je i megapopularni singl “Lebanese Blonde”, uvelike je nastao pod utjecajem bossa nove i soula, te bio njihov najpopularniji album u SAD-u.

Nasljednik “The Richest Man in Babylon” postaje više orijentiran na politička zbivanja i humanost, čime još više odaju počast svjetskim kulturama. U međuvremenu istražuju i indijsku klasičnu glazbu, hip-hop i reggae, Afrobeat ili psihodeliju, što utječe na albume “The Cosmic Game”, “Radio Retaliation”, koji je dobio nominaciju za Grammyja, ili “The Temple of I & I” dok na izdanju “Symphonik” objavljuju nove verzije svojih omiljenih pjesama uz pratnju praškog filharmonijskog orkestra.

Popis imena s kojima su surađivali uključuju izvođače kao što su David Byrne, Perry Farrel, The Flaming Lips, Bebel Gilberto ili Emiliana Torrini. Raznolike glazbene utjecaje potvrđuje i činjenica da u pjesmama koriste tekstove na engleskom, španjolskom, francuskom, talijanskom, perzijskom, portugalskom, rumunjskom i hindi. Koncerti Thievery Corporationa su uvijek pravi performansi koji okupljaju sjajne članove benda, te raspon vokalista iz različitih kultura čime je svaki nastup jedinstveno i multikulturalno iskustvo.

Ulaznice za Šalatu u prodaju kreću u petak 9. veljače od 10:00 sati po prvoj cijeni od 36 eura koja će vrijediti do 17. ožujka. Dan nakon, 18. ožujka, cijena se penje na 39 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 43 eura. Cijena VIP ulaznice na tribinama je 67 eura.

Kupiti se mogu online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice