logo-t

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
25. Siječanj 2024

Dubar Sound predstavlja "Dream Reality" uz podršku Warrior Charge i Munchies sound systema

Dub Arena w/Dubar Sound & Warrior Charge 
Munchies Soundsystem, udruga SUB Movements u wicked collaboration style s klubom Kotač predstavljaju crvene i crne note europske sound system scene - Dubar Sound & Warrior Charge live an' direct on Munchies sound system.

Da, da još jedna Dub Arena je pred vratima, prva ove godine, naime, u petak 9. 2. 2024. na Sv. Skolastiku u prostore Kluba Kotač dolaze nam stari drugovi, suborci, i nadasve divni i talentirani momci iz inostranstva.
What's the occasion? - pitate se, pa osim zabave za uske narodne mase, naši cijenjeni gosti su kolaborativnim snagama iznjedrili jednu bombastičnu ploču.

Naš Dreizehn Dubar je napokon izdao svoj prvijenac LP - "Dream Reality" i to za izdavačku kuću istoimenog soundsystema Warrior Charge Records.

Recenzija albuma: Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna

Deset traka beskompromisnog dubwize zvuka uronjenih u more reverba i prožetih melankoličnim melodijskim motifima - trademarka ovog domaćeg producenta s uredno prijavljenom berlinskom adresom. Dugo se čekalo na ovaj LP, još od dana davnog TOY festivala kada je mladić plavih lokni krenuo na put u obećanu Germaniju, naš Draško je muku mučio sa FL Studiom i prženim CD-ima, doguravši sve do headlinera Escape the city festivala - s tada još ni jednom izdanom pjesmom.

Ovaj događaj je jedna od rijetkih prilika za utapanje u dubokim i introspektivnim vibracijama slavonsko-pruskog Weltschmerza, o temi LP-ja govore sama imena pjesama "Passion Before Fashion", "Depth Of The Ocean" i "Little Things"- u kolaboraciji s domaćom kraljicom melodike Vanja O (Ex RDK, Dubble). Tko je prisustvovao nastupu Dubar Sounda apsolutno zna o kakvoj atmosferi je riječ -a tko još nije - put pod noge i u Kotač!

Uvijek smireno lice iza crvenih kutija Warrior Charge sound systema a odnedavno i istoimene izdavačke kuće, David Warrior.  Dugogodišnji prijatelj i mentor momaka iz Munchiesa i poznata faca na domaćoj sound system sceni već niz godina ovaj put dolazi odvrtit i promotivni set Warrior Charge recordsa.

Dubarov LP "Dream Reality" je najnovija ploča izdana za ovaj glasni politički i beskompromisni DIY label koji do sada broji izdanja velikana reggae/dub/punk scene poput britanskih legendi Inner Terrestrials, dragog nam Joe Yorka i njegovih co-operatora, francuskog hard steppera Mr Zebre te domaćih snaga Lo Peaks, Dr.Obi i Anja G.

Standardna opaska "Da bassa ne bude falilo" će se pobrinuti domaće snage Munchies sound system, očekuje vas four stack supa scoop style. A šuška se da su nedavno nabavili i novi echo/reverb, pa bi i to trebalo poslušati i osjetiti.

Upad: 7€

Projekt Dub Arena sufinancira Ministarstvo kulture i medija.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice