logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
12. Siječanj 2024

Dubar Sound promovira album "Dream Reality" u Dva Osam

Promocija albuma uz podršku Mefe i Homegrown Sounda 

Dubar Sound, producent Dražen Čižmek, je u dub glazbi više od 15 godina. Nakon nekoliko samoizdanih albuma u mlađim danima (2007. – 2012.), 2017. godina označava novo poglavlje u njegovom radu. Od tada objavljuje tri albuma, nekolicinu singlova i suradnji, te nekoliko izdanja za Warrior Charge Records, Woodland Records, Amplifyah Music, PDV, Do It With Others, Homegrown Sound, Paproota.

Njegovo najnovije studijsko izdanje je album "Dream Reality" (PDV068) objavljen za Warrior Charge, Woodland Records i PDV, a to je ujedno i njegov prvi dugosvirajući album objavljen na vinilu. Na nastupima pušta isključivo svoju produkciju, a lista izvođača s kojima je nastupao, te festivala i događanja, iz godine u godinu postaje sve veća. Uz dub muziku, glazbeno je aktivan i u drugim projektima i žanrovima. Iako sretan na svim dosadašnjim postignućima za sebe smatra kako je tek na početku, te se i dalje trudi da u budućnosti postane još bolji u onome što radi.

Recenzija albuma: Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna

Sve je počelo pjesmom "Passion Before Fashion" koja je nastala 2015. godine, i dugo vremena stajala kao skica jer nije bilo ideje kako je završiti, sve do 2021. kada je konačno bila gotova i poslana Davidu u Warrior Charge. Njemu se pjesma svidjela, te ju je odlučio tiskati na ploču kao jednu stranu 10“ izdanja, ali zbog tadašnje situacije i učestalih lockdowna stvari su se znatno usporile. Priča je ponovno pokrenuta krajem 2022., ali s idejom da se umjesto singla napravi cijeli album. Osim pjesme "Passion Before Fashion" ostatak albuma je stvaran u periodu od kraja 2022. do kraja svibnja 2023. Kao gost na albumu pojavljuje se Vanya O, osoba i umjetnik čiji rad Dražen Čižmek (Dubar Sound) izrazito cijeni i prati od samoga početka, temu je bio velika inspiracija pri nastajanju albuma. Za vrijeme komponiranja pjesama, u cijelu priču kao dolaze Matt i Billie (Woodland Records), te Vedran (PDV Records), kako bi ideju oko ploče što lakše pretočili u stvarnost. Matt je odradio mastering (Pressure Mastering), Vedran kontakte za ploču i sve što ide oko tiskanja, te svi, zajedno s Davidom, slove za izdavače i distributere ovog albuma.

Draženovim riječima: "Od samoga početka znali smo da će omot raditi naš dragi prijatelj Marko Vojnić Gin (Foreigners Everywhere). Marko je u jako kratkom vremenu odradio odličan posao i dostavio artwork koji u potpunosti prati priču albuma. Za kraj još jednom vam se svima od srca zahvaljujem. Bio je užitak lagodno raditi i prolaziti kroz cijeli proces s vama. Zadnje, ali ne i manje bitno hvala svim prijateljima i ljudima koji prate i podržavaju moj rad. Jednako ste bitni u svemu ovome, svi zajedno smo završili još jedno poglavlje. Pjesma "Depth Of The Ocean" je pjesma o izazovima i novim avanturama, do neke nove avanture i poglavlja, hvala vam od srca!"

Poveznice:
https://pdvrecords.bandcamp.com/album/dream-reality
https://www.youtube.com/playlist...
https://album.link/dubarsound-dreamreality

Homegrown Sound
Homegrown Sound osnovan je 2011. s misijom širenja pozitivnih vibracija! 2016. pridržuje se MC Mia koja svojim vokalom dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku! S brojnim gostovanjima na festivalima i partyjima diljem Hrvatske i Europe, zvuk se sve više usredotočuje na vlastitu produkciju, rezultirajući nizom limitiranih izdanja i digitalnih singlova.
https://homegrownsound.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/homegrown_sound

Mefa
Mefa, iz slavonskog gradića Valpova, jedan je od osnivača udruge Revolution i kolektiva Revolt dj*s. 2011. godine u suradnji s nekoliko dub reggae entuzijasta pokreće kolektiv Slavonija Vibes Syndicate. Vrti selekciju dub, reggae, rub-a dub, ragga jungle iz svoje kutije ploča i diskova. Sakupljač je stripova, ploča i diskova s naglaskom na autore s prostora Balkana i neprekidno radi na nadopunjavanju vlastite kolekcije. Ljubitelj je grafita i street arta te aktivno radi na promociji street art kulture organizacijom graffiti jamova i ARTbeat izložbi – putujuće međunarodne izložbe stickera sa radovima preko 200 umjetnika iz 80 različitih zemalja.
https://soundcloud.com/mefa

Cijena ulaznice:
• 6,00 € u pretprodaji
• 9,00 € na ulazu u klub
• 5,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub
Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Kupi ulaznicu: https://dvaosam.com/event/339-dub-klub-predstavlja-dubar-sound-promocija-albuma-dream-reality

Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice