logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Vijesti
23. Listopad 2014

Outlook festival objavio datume za 2015. godinu

Još se sliježu dojmovi uspješnog sedmog izdanja Outlook festivala, koje je otvoreno koncertom u pulskoj Areni i gostovanjem hip-hop kraljice Lauryn Hill, te koje je privuklo 13 tisuća ljudi iz cijelog svijeta na magičnu lokaciju tvrđave Punta Christo, a već se priprema osmo izdanje ovog najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture. Već se znaju i datumi novog, osmog izdanja festivala.

Outlook festival 2015. tako će se održati od četvrtka 3. rujna do ponedjeljka 7. rujna 2015.!

Osim fantastične posjećenosti, raznolike i kvalitetne bass i soundsystem glazbe, kasnoljetnog sunčanog vremena, sedmi Outlook festival zabilježio je i najmanji broj incidenata te odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, gradskim vlastima i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Uključujući posjetitelje, volontere, radnike, izvođače i novinare kroz tvrđavu je u pet dana prošlo više od 16 tisuća ljudi, a ovo glazbeno slavlje prošlo je u mirnom i plesnom tonu. Na dvanaest festivalskih pozornica izmijenilo se tristotinjak izvođača dub, reggae, drum'n'bass, jungle, grime, garage te ostalih glazbenih pravaca.

Zbog svih ovih kvaliteta Outlook, kao i njegov mlađi, sestrinski festival Dimensions još su jednom nominirani u nekoliko kategorija za prestižne European Festival Awards. European Festival Awards značajno je događanje koje se organizira od 2004. godine te glazbenoj industriji daje priliku proslaviti ostvarenja u protekloj godini. Obitelji Festival Awards pripadaju i UK Festival Awards te UK Festival Conference. Ceremonija dodjele nagrada za European Festival Awards održat će se 14. siječnja 2015. u Eurosonic Noorderslag u nizozemskom Groningenu, dok će se dodjele nagrada za UK Festival Awards održati 1. prosinca 2014. u londonskom Roundhouseu. Većina glasova se prikuplja od publike putem javnih online platformi, a o nekim nagradama odlučuju novinari, agenti i glazbeni stručnjaci.

Outlook festival ove je godine nominiran u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) i najboljeg festivala srednje veličine (Best Medium-sized Festival). Outlook je naime osvajač nagrade UK Festival Awards za Best Overseas Festival 2011. godine, a u 2012. godini je bio nominiran u istoj kategoriji, kao i na European Festival Awards u kategoriji Best Medium-sized Festival. Također, Outlook festival je drugu godinu za redom osvojio nagradu za najbolji festival na Drum'n'Bass Arena Awards koje su se održale 5. prosinca 2013. u Londonu.

 

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena