logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
5. Siječanj 2024

Brain Holidays na Roots In The Woods Festivalu

Domaći reggae pioniri na slovenskom reggae festivalu Roots In The Woods

Brain Holidays dolazi na Roots In The Woods Festival u punoj postavi. 

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album "Jamaican Connection" snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The circle of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Kroz proces snimanja albuma u Tuff Gong studiju Brain Holidayse je vodio ton majstor Roland McDermott koji je ujedno i tonac Morgan Heritagea, Koffee te Juliana Marleya, jednog od Marleyevih sinova. Pripreme za snimanje petog albuma, put na Jamajku i proslavu 20 godina djelovanja benda trajale su dvije godine. Cijeli projekt etnomuzikološki je promatran i pretočen u diplomski rad na Muzičkoj akademiji te je snimljen dokumentarni film “Bite Of Paradise”.

Album "System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe, a kao jedan od highlighta karijere treba istaknuti i nastup na glavnoj pozornici Sunsplash Rototoma, najvećeg svjetskog reggae festivala.

Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Nastupi uživo koji tjeraju na ples su jedan od najačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran.

Domaći reggae bend Brain Holidays poslušajte uživo na Roots In The Woods Festivalu od 22. - 24. kolovoza na prekrasnoj lokaciji Trije Kralji u Sloveniji.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena