logo-t

 • Iseo & Dodosound -

  Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života

 • Egoless objavio novi singl

  Egoless objavio novi singl "Vitae Eterna"

 • Tribal Seeds - “Ancient Blood“ – drevna krv teče našim venama

  Tribal Seeds - “Ancient Blood“ – drevna krv teče našim venama

 • Objavljen akustični album Tiken Jah Fakolya

  Objavljen akustični album Tiken Jah Fakolya

 • Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone

  Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone

nike

Događanja
Vijesti
4. Prosinac 2023

Šest godina kluba Kotač: Kudikamo? & Kalibal u Puli

Velika proslava rođendana Kotača u Puli
Klub Kotač, Karlo Rojc, Gajeva 3, Pula
9.12.2023./ : 21 - 04h
Ulaznica: 6e

Kudikamo? & Kalibal Spajanje dviju atomskih jezgri naziva se nuklearna fuzija. U nuklearnim fuzijama mogu sudjelovati samo laki elementi - oni sa samo nekoliko protona i neutrona u jezgri. Pri vrlo visokim temperaturama dvije jezgre vodika međusobno se sudaraju i nastaje teža jezgra helija koja pritom oslobađa energiju i odbacuje neutron. Fuzije se odvijaju na Suncu i drugim zvijezdama. Cijepljenje jezgre atoma naziva se nuklearna fisija. Neki teški elementi imaju nestabilnu jezgru koja se može navesti na cijepljenje bombardiranjem neutronima. Kad se jezgre rascijepe, oslobađaju energiju i još neutrona koji mogu pogoditi druge jezgre i tako započinje lančana reakcija.
Cijepanjem KALI FAT DUB-a i odbacivanjem njegovih neutrona te usljed sudaranja sa vrsnom klikom koja se odaziva na ime Kudikamo? dolazi do vanzemaljske lančane reakcije jačine kapitalne crne rupe praćene katastrofičnošću najžešće supernove! Kada se m(L)azni liričar Kalibal  (Chakka Svraka) i njegov brat i tehničar Prancing D. (Dino Baraba) pri vrlo visokim temperaturama spoje sa revolveraški nastrojenim bubnjarom ĐUROM (Đuro Dobranić), višenamjenskim i multipraktičnim Rokom (Roko Margera) i visokotlačnim puhačkim virtuozom Lukom (Luka Mrša) događa se neverovatna promena i nastaje neočekivana sila nečista koja se pojavljuje ne tako iznenađujuće i ne rješava ništa ali puca od zdravlja, kreative, drugarstva, jedinstva, snage. Session Jam + Spoken Dub Manifesto + Sound System = Kudikamo? & Kalibal 

DMT je zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D'n'B Uniteda. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine. Prvi party organizirao je prije točno 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partyja i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum'n'bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge. Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program naziva DROP kojem je cilj promocija raznih žanrova bass glazbe (drum'n'bass, dubstep & grime). U 2023. godini se upustio u organizaciju D'n'B Uniteda, najvećeg okupljanja domaće drum'n'bass scene u povijesti.

Teddy Lee je legenda pulske scene. Dj, dizajner, graffiter, kolekcionar, ponosni vlasnik old timera, kralj rola, pokretač Showcase evenata koji se održavaju i dan danas. Kao DJ je aktivan od 2004. godine. U njegovim setovima možete čuti široki raspon glazbenih stilova, bio to dub, hip-hop, breakbeat, trance ili nešto što najmanje očekujete.
Visuals by Teddy Lee
Tekst:  

Recenzije

Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta
Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna
SlonOff - “Čuemose..” - postoji prostor za napredak
Samory I - “Strength” - hoće li Samory I unaprijediti reggae glazbu?
One Dread - "Rewind, Play, Repeat" - ovo nije ljetni reggae album