logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
10. Studeni 2023

Objavljen prvi studijski album One Dreada "Rewind, Play, Repeat"

Prvi album One Dreada je vani
Zagrebački reggae/dub/dancehall sastav One Dread osnovan je 2007. i otada nastupa diljem Hrvatske i Europe, od malih klubova do velikih festivala, ali tek se 2015. oformila postava u kojoj su TNT vocal force; Tea, Nika i Tena, iz pozicije pratećih vokala prešle u frontu. Naglasak su dosad stavljali uglavnom na obrade hitova roots, reggae, ska i dub velikana, no uslijed pandemije bend je bio primoran uzeti pauzu od nastupa, što je stvorilo višak vremena za rad na autorskom materijalu. Do sada su odsvirali preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a zbog svoje specifične TNT vokalne sekcije One Dread su jedinstveni glazbeni sastav na ovim prostorima.

Godine 2021. pjesmom “Remembering” počeli su davati prve naznake o radu na vlastitom albumu, u međuvremenu su izbacili još dva singla s pripadajućim video spotovima: “Migthy Lioness” i “Mr. Nicey Nice”. Ove godine su u studiju naposljetku sve završili, i konačno smo dočekali izlazak prvog autorskog albuma “Rewind, Play, Repeat” (PDV067).

Intervju: Tena (One Dread): “Podijeliti ljubav prema glazbi s drugima – to za mene znači uspjeti"

Samo pet dana nakon izlaska albuma, u srijedu, 15. 11., u Vintage Industrial Baru u Zagrebu nas očekuje koncertna promocija albuma, na kojoj će se moći čuti nove pjesme uživo, nabaviti spomenuto izdanje, kao i popratni merchandise benda u obliku različitih vrsta majica i torbi.

Članice i članovi benda su: Tea Anzulović, Nika Starčević i Tena Starčević kao vokalistice (TNT vocal force) i četvorica instrumentalista okupljenih pod zajedničkim nazivom Bad Boys (Goran Egić, Borna Ivezić, Ivan Perković i Matej Smiljanić). Mix albuma potpisuje Dr. Obi (Amplifyah music), a mastering Filip Motovunski (FM Mastering). Na albumu će biti ukupno osam pjesama među kojima se nalazi i jedan odličan featuring (s Chakkom iz Kali Fat Duba), dok je za grafičko oblikovanje covera albuma zaslužan Mislav Lešić (Lord Chardak).

Album je u izdanju PDV-a od danas dostupan digitalno i na CD-u, dok vinilno izdanje stiže početkom 2024. godine
Tekst:   Ravno do dna

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice