logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
14. Rujan 2023

Bamwise & Munchies Sound System nastupaju u kanjonu rijeke Bijele

Eko akcija u kanjonu rijeke Bijele

Pozivamo vas na izlet, radnu akciju, izradu umjetničke instalacije, koje ćemo proslaviti u subotu, 7. listopada, uz cjelodnevni program u kanjonu rijeke Bijele i u selu Lončari.
Kanjon rijeke Bijele zbog mnoštva potencijala tradicionalno postaje okupljalište penjača, planinara, slackliner-a, umjetnika, aktivista te ostalih ljubitelja prirode i ljudi dobre volje. Nakon prethodnih eko akcija čišćenja koje su prošle u odličnom tonu i kojom smo rasteretili ulaz u kanjon za 120 kubika raznog otpada i rasutog stakla, stigla je na red i završna akcija kojom pretvaramo otpad u umjetničku intervenciju i uklanjamo poslednje komade stakla iz prirode sa staklenog puta.

Nakon radne akcije i ručka za sve sudionike, slijedi sportski dio programa u kanjonu uz penjanje, highline, kupanje u rijeci i roštilj. Priču potom selimo na vrh kanjona u zaseok Lončari na rezidenciju OPG-a Pueblo Escondido gdje nas čeka tržnica lokalnih proizvoda mještanina, te prezentacija umjetničke „eko instalacije“, skulpture koja će tjekom dana biti dovršena izradom mozaika od stakla skupljenog na prijašnjim eko akcijama koje su dio projekta „#itIsNotTooLate Morske Livade“.

Koliko nam je super pokazat ćemo u večernjim satima gdje ćemo se družiti na stoljetnom guvnu (gumnu), mjestu u selu gdje se nekoć radilo, plesalo i pjevalo. Uz umjetničke performanse čeka nas i glazbeni program. Bamwise Munchies Sound System nas vode na plesnjak do jutarnjih sati uz selekcije roots, reggae, dub humble sound system.

Dan prije (6. listopada) ćemo urediti novo boulder penjalište i raditi s kalfornijskim umjetnikom Doddom Holsapple na instalacji “See Glass Again”. A uveče se družti uz prezentacije i javne raspravu istraživačkog rada sa Hrvojem Čizmekom odnosno izrađene skulpture s Doddom Holsapple i uredničkim timom.

Dan poslije (8. listopada) ćemo se družiti i promišljati uz gledanje angažiranih umjetničkih filmova: priče o italijanskom ribaru aktivisti Paolo Fanciulli i podvodnom muzeju koji je spasio morske cvjetnice, a zatim projekcijom kratkometražnog art film “It Is Not Too Late” Vladmira Mikete koji je na svojstvene način pokrenuo lavinu aktivnosti ii raznolike suradnje odnosno dijalog između umjetnosti i ekologije.

Subota 7.10. / Eko akcija #itIsNotTooLate Rijeka Bijela 2022
9:00
Okupljanje volontera i početak sakupljanja staklenog otpada
Ručak s početkom u 14 sati osiguran je za sve sudionike.
Završni dio Radionice izrade mozaika instalacije Dodd Holsapple (II dan)
Lokacija: Zapadni prilaz izvoru rijeke Bijele poznatiji kao stakleni put

15:00
Penjanje i kupanje
Highline performansi, radionice
Sportsko penjački klub Paklenica i gosti
Lokacija: Kanjon rijeke Bijele

18:30 -21:30
Tržnica zanatskih i poljoprvrednih proizvoda lokalne zajednice
Lokacija: (OPG Pueblo Escondido - Lončari 1, Karin Gornji)

20:00
Večera
Vesela kužina by SPK Paklenica
Lokacija: (OPG Pueblo Escondido - Lončari 1, Karin Gornji)

22:00 / Bamwise
Peteročlani bend iz Zagreba, kolaboracija četvero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dub-u. Oni u svom radu kombiniraju tri synthesizera, ritam mašinu, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu.

00:00 / Munchies Soundsystem
Prvi istarski reggae sound system osnovan 2014. godine u Puli s ciljem promocije te kulture iz Velike Britanije i Jamajke na području Istre i okolice. U svega nekoliko godina sviranja i djelovanja prometnuli su se u jedan od najprepoznatljivijih dub i reggae kolektiva na regionalnoj sceni. Nastupali su na svim bitnim reggae i dub događajima u Hrvatskoj i regiji te organizirali brojne sound system evente u Istri. Članovi Munchies Sound System kolektiva od 2018. godine u Barbarigi organiziraju Escape the City Festival koji na jednom mjestu okuplja najveće zvijezde iz svijeta sound system kulture.

02:00 / Lasmo
Nekadašnji član Boca Soundsystema, a danas producent s već gomilom napravljenih traka ali skoro niti jednom izdatom. Dubovi koji izlaze iz njegovog studija nazvati ćemo ih točno onako kako njegova vokalna pratnja Damien Prophet zna reči: "Deep Zadar Sound".
Lokacija: (OPG Pueblo Escondido - Lončari 1, Karin Gornji)

Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena